Rețeta zilei de 31 decembrie. Prăjitură cu ciocolată și cremă de ananas, ideală pentru masa de Revelion

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
30/12/2019, 16:53
Rețeta zilei de 31 decembrie. Prăjitură cu ciocolată și cremă de ananas, ideală pentru masa de Revelion
Ingrediente pentru rețeta zilei de marți, 31 decembrie prăjitură cu ciocolată și cremă de ananas. Sursa foto: anytacooking.ro

ȘTIRIMONDENE.FANATIK.RO îți aduce rețeta zilei de 31 decembrie. Astăzi vom pregăti pentru masa de Revelion prăjitură cu ciocolată și cremă de ananas. Este o adevărată delicatesă, iar petrecerea va fi mult mai animată după ce își va face apariția prăjitura respectivă.

Ingrediente pentru rețeta zilei de marți, 31 decembrie: prăjitură cu ciocolată și cremă de ananas

Pentru blat:
– 150 g ciocolată neagră
– 2 lingurițe capuccino
– 5 ouă
– 150 g unt
– 3 linguri de ulei
– 160 g zahăr
– 1 lingurița de esență de vanilie
– 200 g făină
– 1 lingură de praf de cacao
– 1 plic praf de copt
– 1 praf de sare

Pentru cremă:

– 350 g cremă de brânză (Philadelphia)
– 200 g lapte condensat (lapte cremos la cutie, nu cel de cafea)
– 600 ml frișcă lichidă
– zahăr după gustul fiecăruia
– 250 g ananas din compot
– 20 g gelatină
– suc de ananas pentru a însiropa puțin blaturile
Glazură:
– 100 g ciocolată cu lapte
– 4 linguri frișcă lichidă sau lapte
– 1/2 lingurița de unt

Mod de preparare al blatului

Rupem ciocolata în bucățele și o topim cu 50 g de unt, 2 lingurițe de capuccino, apoi o luăm de pe foc. Când se răcește puțin adăugăm gălbenușurile și amestecăm rapid până se omogenizează.

Separat, frecăm untul rămas cu cele 100 g de zahăr. Adăugăm ciocolata, în care am pus gălbenușuri și omogenizăm compoziția.

Incorporăm făina amestecată cu cacao și praful de copt, apoi adăugăm cele 3 linguri de ulei, apoi mixăm albușurile spumă cu un pliculeț de praf de sare și cele 60 g de zahăr, apoi adăugăm esența de vanilie.

Când devine o spumă tare le adăugăm peste cealaltă compoziție, amestecând ușor-ușor. Această compoziție o împărțim în 2 și aranjând într-o tavă de 34×24. Coacem 2 blaturi, rând pe rând, la 160 de grade, timp de 15-20 de minute.

Mod de preparare cremă de ananas:

Amestecăm crema de brânza cu laptele condensat și frișcă mixată cu zahăr pudră după gust, apot adăugăm ananasul tăiat bucățele. Dizolvăm gelatina în 50 ml suc din compot, apoi o topim și o adăugăm cremei, având grijă să mixăm imediat foarte bine.

Însiropați fiecare blat cu suc de ananas, însă nu exagerați. Puneți primul blat într-o tavă pe o hârtie de copt și turnați crema peste el apoi acoperiți cu celălalt blat. Topiți ciocolata cu toate ingredientele la microunde, amestecați energic și turnați peste ciocolată, finisați și puneți ciocolata la frigider peste noapte. Vă urăm poftă bună!

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×