Conopida de post în pâine este o rețetă inedită și delicioasă care poate fi savurată în orice moment al zilei. Această mâncare nu are deloc un aspect banal, ba chiar este foarte aspectuoasă și pe deasupra, gustoasă.
Rețeta zilei de 8 aprilie. Conopidă în aluat de pâine, de post
Dacă nu mai știi ce să gătești și în plus, ții și post perioada aceasta îți recomandăm conopida în pâine care este foarte gustoasă și sățioasă. Mâncarea de post nu trebuie să fie fadă, iar această rețetă se bucură din plin de savoare, aspect plăcut și gust pe măsură.
Ingrediente necesare conopidă în pâine, recomandată în post:
Pentru aluat: 200 grame de margarină, 400 grame de făină, 50 ml de apă minerală și un praf de sare
Pentru umplutură: o conopidă mare, 100 ml de lapte de soia, 50 grame de margarină, 100 grame de cașcaval de post, 2-3 căței de usturoi, 2 linguri de făină albă și piper.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- 301 rotiri gratuite la 20 Dazzling Hot, fără depunere pe Superbet
Cum se prepară conopida în pâine, de post. Vezi pașii de mai jos:
- Conopida se curăță, se desface buchețele și se spală, apoi se pune la fiert într-o oală cu apă cu puțină sare
- Când este gata fiartă se scoate și se lasă la scurs în sită
- Între timp într-un bol se cerne făina, se adaugă margarina tăiată cubuleţe, un praf de sare şi apa minerală
- Ingredientele de la punctul 3 se frământă până când se obţine un aluat tare. Acest aluat se înfăşoară în folie şi se lasă la rece
- Cât timp aluatul se răcește se va topi restul de margarină într-un ibric
- Se adaugă usturoiul pisat, făina și se stinge cu ajutorul laptelui călduț
- Se condimentează cu sare și piper, în funcție de gustul fiecăruia
- Se adaugă peste sos și cașcavalul de post care a fost ras. Sosul se adaugă ulterior peste conopida fiartă
- Aluatul se scoate de la rece și se împarte în două bucăți care se vor întinde cu sucitorul
- Prima foaia se aranjează într-o tavă, apoi se adaugă umplutura, iar la final cea de-a doua foaie de aluat
- Foile se aluat se răsucesc la ambele capete și se dă tava la cuptor
- Conopida în pâine trebuie să stea la cuptor cirac 20 de minute sau până când se rumenește deasupra
- Acest preparat savuros se servește cald. Poftă bună!