Rețetă de post pentru luni, 30 martie. Biscuiți linzer, un deliciu al bucătăriei germane

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
29/03/2020, 11:17
Rețetă de post pentru luni, 30 martie. Biscuiți linzer, un deliciu al bucătăriei germane
Biscuiții linzer sunt desertul ideal pentru zilele de post. Sursa foto: bucătăraș.ro

Chiar dacă ți-ai propus să respecți cu sfințenie Postul Paștelui, cel mai strict dintre posturile de peste an, te poți bucura în continuare de un desert savuros și foarte ușor de preparat. Îți propunem să începi săptămâna cu o incursiune în bucătăria germană și să încerci biscuiții linzer. Garantăm că e de ajuns o singură mușcătură să nu le mai poți rezista.

Biscuiți linzer, un răsfăț dulce ideal pentru zilele de post

Delicate, fine, ușor de făcut și incredibil de gustoase, aceste prăjiturele în formă de biscuiți dubli sunt o surpriză plăcută în orice moment al zilei. Unde mai pui că îi poți păstra cu grijă în dulap pentru a te răsfăța și cu alte ocazii. Știm că ți-am stârnit curiozitatea, așa că nu mai zăbovim cu vorba. Înainte de a trece la treabă, asigură-te că ai în bucătărie fiecare dintre următoarele ingrediente:

  • 225 g făină albă
  • 80 g zahăr pudră
  • 150 g margarină cu 70 la sută grăsime
  • un vârf de cuțit sare
  • un borcan mic cu gem acrișor
  • o linguriță scorțișoară măcinată
  • coaja rasă de la jumătate de lămâie
  • o lingură apă rece
  • 3 linguri zahăr pudră pentru decor
  •  aromă de unt

Cum să prepari biscuiții linzer, un deliciu al bucătăriei germane

Margarina trebuie să fie la temperatura camerei, dar nu foarte moale, astfel încât să o poți tăia cubulețe. Amestecă bine toate ingredientele, cu excepția gemului și zahărului pentru decor. După ce te-ai asigurat că aluatul este plăcut și nelipicios, pune-l în folie sau într-o pungă și lasă-l la rece timp de 30 de minute.

Întinde apoi foaia de 3 mm grosime, taie forme cu grijă, decupând jumătate dintre ele în mijloc cu o formă mică, lasă-le 10 minute la rece cu tavă cu tot, după care la cuptor 10-12 minute la 180 grade Celsius. Trebuie să rămână albe, cu ușoare nuanțe aurii pe margini.

Scoate-le cu grijă, pentru că sunt fragile, și trece-le fierbinți prin zahăr pudră cernut. După ce s-au răcit, lipește-le cu gem în mijloc, astfel încât fiecărei prăjituri decupate să i se opună una întreagă. Întinde pe masă biscuiții dubli, cu partea decupată în sus, apoi mai cerne deasupra puțin zahăr pudră și așază-i pe farfurii sau în cutii. Inițial par prea crocanți, dar după 2-3 zile devin fragezi, moi și se topesc, pur și simplu în gură. Acestea fiind zise, nu ne rămâne decât să îți dorim Poftă Bună!

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×