Rețeta zilei de duminică, 4 august. Quesadilla cu pui, ideală pentru prânz

Catalin Nae    Alexa Serdan   
în Stiri mondene
04/08/2019, 13:59
Rețeta zilei de duminică, 4 august. Quesadilla cu pui, ideală pentru prânz
Rețeta zilei. Quesadilla cu pui și legume. Sursa foto: pixabay.com

Am pregătit rețeta zilei pentru voi. Este vorba de o rețetă simpă și ușoară perfectă pentru o zi de duminică. Quesadilla cu pui se prepară într-un timp destul de scurt. Nu ai nevoie decât de 15-20 de minute. Și unde mai pui că nu ai nevoie nici de multe ingrediente.

Rețeta zilei. Mod de preparare quesadilla cu pui

Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a pregăti quesadilla cu pui: 500 de grame piept de pui, 4-6 lipii de tortilla, un ardei roșu, o ceapă roșie sau 3 cepe mici verzi, o roșie mare, 200 de grame de cașcaval afumat sau brânză cheddar, guacamole sau smântână, două linguri de maioneză, două linguri de sos, sare, piper, oregano și chimion.

Mod de preparare quesadilla de pui:

  1. Puiul se fierbe și se rupe fâșii cât mai mici
  2. Legumele se spală, se curăță și se taie cubulețe
  3. Ia o tigaie și combină puiul cu sos și cu condimente
  4. Lasă-le să fiarbă timp de 5-10 minute
  5. Lipia se unge cu unt pe o parte și se pune în tigaie
  6. Ia o altă lipe și unge-o cu maioneză, apoi umple-o cu brânză rasă și compoziția de pui și legume
  7. Lipia se împachetează, se întoarce și pe partea cealaltă și se prăjește
  8. Se procedează la fel și cu restul lipiilor
  9. Quesadilla se servește caldă cu sos de guacamole și smântână.
Rețetă prânz gustos și sănătos. Quesadilla cu pui
Ingrediente și mod de preparare quesadilla cu pui și legume. Sursa foto: pixabay.com

De unde vine denumirea de quesadilla, mâncarea mexicană

Quesadilla este un tip de mâncare mexicană, un fel de taco care se prepară dintr-o tortilla care se umple cu brânză, carne, fasole, legume și mirodenii care apoi se prăjește puțin într-o tigaie. Iubitorii de mâncare bună sigur au auzit și de alte mâncăruri tradiționale mexicane, printre care se numără: pozole, tacos sau enchiladas. Și datorită acestor preparate Mexicul a ajuns pe harta culinară a lumii.

Istoria preparatului de azi, quesadilla este una destul de veche. Specialiștii în domeniu spun că acest preparat are legătură cu felul în care mezoamericanii își pregăteau mâncarea. Contopirea a două denumiri spaniole ”queso” și ”tortillas” au făcut din quesadilla un preparat foarte gustos și căutat în zilele noastre.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×