Rețeta zilei de 8 iulie. Dulceață de fructe de soc, ca la Mănăstirea Sihăstria Putnei

Daniel Scripcaru    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri mondene
08/07/2019, 16:18
Rețeta zilei de 8 iulie. Dulceață de fructe de soc, ca la Mănăstirea Sihăstria Putnei GALERIE FOTO
Reteta Zilei 8 iulie

FANATIK îți prezintă rețeta zilei de 8 iulie! Astăzi vom găti împreună o dulceață delicioasă de soc! Putem spune că vom prepara sănătate la borcan, deoarece fructele de soc sunt cunoscute ca fiind foarte bune pentru sănătate, așadar această dulceață este chiar indicată pentru tonifierea organismului! Fructele de soc au un conţinut bogat de proteine, potasiu, vitamina C şi vitamina A.

Rețeta Zilei de 8 iulie: dulceață de fructe de soc

Fructele de soc se coc la finele lui august, mijlocul lui septembrie. Socul este originar din Europa şi America de Nord, iar florile, dar mai ales fructele de soc au bună valoare medicinală confirmată și în timpurile moderne. Extractul de fructe de soc este un concurent redutabil al medicamentelor antivirale.

Un amănunt interesant şi mai puţin cunoscut este acela că rădăcina de soc are proprietăţi insecticide, o dovadă elocventă fiind faptul că bursucii îşi freacă blăniţa de ea pentru a scăpa de păduchi. Din acest motiv prezenţa socului poate fi benefică în apropierea unor culturi mai sensibile la diverşi dăunători.

Reteta Zilei 9 iulie
Reteta Zilei 9 iulie: dulceata de fructe de soc

Ingrediente pentru dulceața de soc

-1 kg fructe de soc

-1 kg zahăr

Trebuie să alegem fructele coapte de pe ciorchine, apoi le spălăm cu grijă pentru a nu le strivi. Se strecoară printr-o sită deasă sau printr-un tifon. Într-un vas, punem alternativ un strat de fructe și unul de zahăr, iar apoi le punem la rece până a 2-a zi. Peste această compoziție stoarcem zeama de la o lămâie și punem vasul la foc mic timp de 15 minute, până se topește zahărul.

După topirea zahărului, se fierbe în continuare acest amestec, pentru 40 minute, la foc mai mare. Atenție! Compoziţia nu se amestecă pentru evitarea strivirii bobițele de soc. Nu se va întâmpla nimic grav, însă aspectul nu va mai fi același!

Spuma ce se acumulează la suprafață se îndepărtează cu un spumar, iar dulceața fierbinte se toarnă în borcanele încălzite în prealabil. După ce dulceața a prins o pojghiță, poți pune capacele peste borcane. Acestea trebuie ținute în cămară, ferite de lumină.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×