Rețeta zilei: Cum faci pizza de casă cu de toate. Bicarbonatul de sodiu, secretul unui blat pufos

Dan Suta    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri mondene
07/07/2019, 12:22
Rețeta zilei: Cum faci pizza de casă cu de toate. Bicarbonatul de sodiu, secretul unui blat pufos
Rețetă de pizza de casă. Sursa foto: Youtube

Rețeta zilei, pe care v-o recomandăm cu căldură, este pizza de casă. Pentru un blat pufos de pizza ai nevoie de un ingredient magic: bicarbonatul de sodiu. Această pizza de casă cu de toate se prepară ușor. Îți prezentăm ingredientele necesare pentru blat, dar și câteva ingrediente cu care să acoperi blatul.

Pizza de casă cu de toate. Blatul pufos cu bicarbonat de sodiu se obține!

Există multe variante de a face pizza, multe rețete, iar noi am ales una ușoară, care să nu îți dea prea mari bătăi de cap. Bicarbonatul de sodiu este folosit ca înlocuitor al prafului de copt de multe gospodine pentru că acest ingredient este soluția ideală dacă vrei să obții un aluat pufos. Iată mai jos rețeta de pizza de casă cu de toate!

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Ingredientele necesare pentru pizza de casă

  • 500 grame de făină;
  • bicarbonat de sodiu;
  • 50 de mililitri de ulei;
  • 300 de mililitri de apă;
  • o linguriță de sare;
  • 20 de grame de drojdie proaspătă;
  • o linguriță cu vârf de zahăr;
  • salam, șuncă de casă, cârnăciori, bacon, crenvurști;
  • roșii, ceapă, ciuperci, ardei, porumb;
  • telemea, cașcaval;
  • ketchup.
Blatul pufos se obține cu bicarbonat de sodiu. Sursa foto: thehouseofpizza.com

Cum se prepară pizza de casă. Pașii de care trebuie să ții cont

Pentru a obține un blat pufos trebuie să amesteci înainte de toate apa călduță cu drojdia și cu zahărul. Adaugă apoi, treptat, uleiul, făina și sarea. La final, în timp ce frămânți aluatul, adaugă o linguriță de bicarbonat de sodiu cât mai uniform. Frământă bine aluatul și lasă-l la dospit aproximativ 30-40 de minute. Acoperă vasul în care pui aluatul cu un prosop uscat.

Pe blat se pun mai întâi bucățile de mezeluri, apoi telemeaua și cașcavalul. Adaugă apoi legumele și condimentează cu puțină sare. Poți adăuga peste pizza, la final, ceapă verde sau alte verdețuri care să dea preparatului un gust aparte. Poți pune peste blat și ceapă călită. Înainte de a băga pizza în cuptor, preîncălzește-l la 220-230 de grade Celsius. Lasă pizza în tavă aproximativ 20 de minute până vezi că se rumenește bine. La final, adaugă ketchup peste pizza. Poftă bună!

Închide ×

FANATIK.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea si în activitatea curentă a FANATIK.RO cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

Am înțeles