Cele mai bune clătite pufoase. Secretul este bicarbonatul de sodiu. Reţeta zilei

Dan Suta    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri mondene
06/07/2019, 11:36
Cele mai bune clătite pufoase. Secretul este bicarbonatul de sodiu. Reţeta zilei
Rețetă de clătite pufoase. Sursa foto: Wikipedia

Rețeta zilei de azi va face deliciul familiei tale! Îți spunem cum obții cea mai bună rețetă de clătite pufoase, iar secretul este unul banal: totul ține de utilizarea bicarbonatului de sodiu în prepararea desertului. Mai exact, dacă vrei clătite care să nu se rupă foarte tare și să fie pufoase trebuie să pui în compoziție o singură lingură de bicarbonat de sodiu, scrie huff.ro.

Rețeta zilei: clătite pufoase

Clătitele se numără printre deliciile în fața cărora nimeni nu poate rezista. Fie că sunt făcută cu cremă de ciocolată, brânză dulce sau diferite tipuri de gem, ele sunt delicioase chiar și dacă le umpli cu carne sau, pur și simplu, goale! Iată ingredientele pentru o porție de 10 clătite și modul de preparare al acestora.

Ingredientele necesare sunt:

  • 100 de grame de făină albă;
  • 300 de mililitri de lapte rece (poți înlocui laptele cu apă minerală, în aceeași cantitate);
  • două ouă;
  • o lingură de ulei de floarea soarelui;
  • o lingură de zahăr;
  • o lingură de bicarbonat de sodiu;
  • puțină sare și o linguriță de lămâie rasă.

Clătitele se prepară foarte ușor. Amestecă toate ingredientele, iar dacă nu te descurci foarte bine cu telul, folosește mixerul. Ai grijă să nu apară cocoloașe pentru că o să ai mari probleme când vei pune aluatul în tigaie. Dacă ai o tigaie de calitate nu mai trebuie să pui ulei. Dacă vezi că se lipesc clătitele de fundul tigăii, pune două sau trei lingurițe de ulei (nu exagera mult nici cu uleiul căci se va îmbiba în clătite și nu vor avea un gust bun).

Clătite așezate pe farfurie, gata să fie unse cu ciocolată sau gem
Cu o lingură de bicarbonat de sodiu în compoziție, vei avea cele mai gustoase clătite. Sursa foto: chefsfeedkids.org

De unde au apărut clătitele?

Lasă clătitele câte două sau trei minute pe fiecare parte pentru a se rumeni bine, iar apoi așază-le pe o farfurie. Poți umple apoi clătitele cu gem (aici ai de unde alege – cireșe, zemură, prune, caise, vișine, coacăze), ciocolată, brânză dulce, nucă sau cremă de vanilie cu frișcă. Dacă nu le vrei dulci, le poți umple cu brânză sărată, ceapă și mărar sau cu carne tocată, amestec de curcan, vită și porc.

Și acum, ceva interesant despre clătite. Te întrebi cum au apărut sau cine le-a inventat? Ei bine, au și ele istoria lor. Se zice că primele clătite din lume au fost făcute în Bretania, în nord-vestul Franței. În Hexagon există chiar și o zi națională a clătitelor, pe 2 februarie. Inițial, acum multe secole, clătitele se serveau cu cidru de mere, iar în unele zone, mai ales rurale din Franța, se mai consumă așa.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×