Rețeta Zilei de 8 august. Cum să prepari pâine focaccia ca un ”italiano vero”

Catalin Nae    Daniel Scripcaru   
în Stiri mondene
08/08/2019, 10:49
Rețeta Zilei de 8 august. Cum să prepari pâine focaccia ca un ”italiano vero” GALERIE FOTO
Reteta Zilei 8 august

FANATIK îți aduce Rețeta Zilei de 8 august. Astăzi, vom prepara împreună focaccia, un produs de panificație specific bucătăriei italiene. Aceasta poate fi consumată cu absolut orice, gustul ei aducând un plus valoare în orice situație, mai ales la sandwich-uri!

Rețeta Zilei de 8 august te învață cum să prepari focaccia, faimoasa pâine italiană

Această pâine delicioasă este gata în cel mult 40 de minute. Timpul de preparare nu vă va răpi mai mult de 15 minute, iar la cuptor nu trebuie să stea mai mult de 25 de minute. Așadar, în doar 40 de minute veți avea pe masă o focaccia care vă va face să exclamați: mamma mia!

Ingrediente

  •  1 căpățână de usturoi
  •  1 ceașcă de ulei de măsline
  • 2 prafuri sare și piper
  • 2 linguri zahăr
  • 21 g drojdie uscată
  • 650 ml apă
  • 1 kg făină
  • 1 crenguță rozmarin
Reteta Zilei 8 august
Reteta Zilei 8 august

Mod de preparare al celebrei focaccia

În primul rând, fă o grămăjoară de făină sau pune-o toată, cu vârf,  într-un castron mare. Fă o gaură în mijlocul muntelui de făină, pentru a umple cu restul de ingrediente. Toarnă apa şi 3 pliculeţe de drojdie. Adaugă 2 linguri de zahăr şi 1 lingură de sare şi amestecă încet cu o furculiţă, până omogenizezi toată făina. Când ai obţinut un terci gros, adaugă şi restul de apă şi amestecă totul într-un aluat gros.

Amestecă aluatul până devine lucios şi elastic, pune într-un castron acoperit cu o cârpă care în prealabil a fost stropită bine cu apă, şi las-o să crească la cald. După ce a crescut, aplică-i o lovitură de pumn, exact ca un mafiot, și scoate aerul din coca dublată. Pune aluatul într-o tavă pudrată cu făină.

Adaugă usturoiul şi fire de rozmarin amestecate cu ulei de măsline şi sare peste aluatul din tavă. Lasă din nou la crescut sub o cârpă umedă. Ai grijă ca cuptprul tău să aibă 220 de grade Celsius, apoi introdu tava cu focaccia. Las-o să se coacă timp de 25 de minute. Înainte de a da aluatul la cuptor, dă-i o formă frumoasă, cum dorești tu! Îți urăm poftă bună!

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×