Rețeta zilei. Cel mai bun tort cu ciocolată și banane

Bogdan Solomon    Catalin Nae   
în Stiri de ultima ora
07/08/2019, 12:52
Rețeta zilei. Cel mai bun tort cu ciocolată și banane
Tort cu ciocolată și banane, un răsfăț dulce pe placul tuturor. Sursa foto: gustos.ro

Dacă ți-e poftă de un desert delicios, dar și sănătos  în același timp, FANATIK îți propune acest tort cu ciocolată și banane, numai bun pentru a te revigora în zilele călduroase de vară. Vorbim despre un preparat rafinat, dar relativ ușor de gătit, pe care te asigurăm că întreaga familie îl va adora. Încearcă-l și vei vedea că nu va rezista foarte mult timp în farfurie.

Tort cu ciocolată și banane, un desert ideal pentru zilele de vară

Pofticioșii  trebuie să încerce neapărat acest răsfăț dulce, mai ales că se prepară chiar în propria bucătărie și este o alternativă extrem de sănătoasă față de majoritatea prăjiturilor din comerț, bogate în substanțe nocive pentru organismul uman.

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 4 linguri de zahăr
  • 3 linguri de făină
  • 1 lingură de cacao
  • o jumătate de baton de vanilie
  • 250 g de frișcă
  • 100 g de ciocolată neagră
  • 2 ouă
  • 4 linguri de zahăr
  • 2 linguri de amidon
  • 350 ml de lapte
  • 10 g de gelatină
  • trei sau patru banane
Tort cu ciocolată și banane. Sursa foto: culinar.ro
Tort cu ciocolată și banane. Sursa foto: culinar.ro

Cum să prepari cel mai bun tort cu ciocolată și banane

Pentru început, bate albușurile spumă și amestecă gălbenușurile cu zahărul, până când se deschid la culoare. Încorporează apoi albușurile peste gălbenușuri, cu mișcări ușoare şi adaugă o jumătate de baton de vanilie. Peste această compoziţie, toarnă făina cernută împreună cu o lingură de cacao. Toarnă totul într-o tavă rotundă, tapetată cu hârtie de copt si pune la cuptor timp de aproximativ 20 de minute. După ce s-a copt bine, scoate preparatul din cuptor şi lasă-l să se răcească.

Între timp, poți prepara crema pentru acest tort delicios. Amestecă cele două ouă cu zahărul, adaugă amidonul și apoi subțiază compoziția cu laptele călduț. Pune amestecul la foc mic și  amestecă mereu, până când se îngroașă și capătă consistență. Oprește apoi focul, adaugă ciocolata neagră şi amestecă până când se topește. În cele din urmă, adaugă și gelatina preparată conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi lasă la răcit și, pentru a evita întărirea cremei, acoperă vasul cu un prosop. De îndată ce s-a răcit crema de ciocolată, încorporează frișca, cu mișcări ușoare. Pune  apoi bananele, stropite cu suc de lămâie, pe blatul de tort și toarnă deasupra crema de ciocolată. Ornează tortul după propriile  preferinţe şi lasă-l la frigider pentru câteva ore, după care este numai bun de savurat. Poftă Bună!

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×