FANATIK îți aduce Rețeta Zilei de 20 august. Vom găti împreună o tocăniță de cartofi așa cum mâncam la bunici. Este o rețetă simplă, ușor de făcut, dar foarte gustoasă, care ne va face să ne retrăim copilăria petrecută pe la bunici, când viața era ușoară, lipsită de griji.
Ingrediente pentru Rețeta Zilei de 20 august
- 3-4 cartofi mai mari
- 1 ceapă mare
- 5-6 căței de usturoi
- 1 rădăcină morcov
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 ardei gras galben sau verde
- 1 ardei capia roșu
- 1-2 roșii proaspete (sau pulpă de roșie, conservată)
- 3-4 linguri de ulei pentru sotat legumele
- 200-250 g carne de porc (cotlet, ceafă, pulpă…)
- amestec de ierburi și boia, după gust
- amestec de ierburi și mărar, după gust
- sare, după gust
- piper măcinat, după gust
Tocănița de cartofi poate fi savurată alături de o salată de roșii sau poate una de castraveți, sau chiar și o salată verde. Poate fi consumată cu castraveți acri sau chiar cu murături. Unii o consumă chiar și cu brânză. Ține de fiecare ce și dacă mai adaugă ce pe masă!
Mod de preparare al tocăniței de cartofi:
În primul rând, curățăm ceapa, usturoiul și legumele și le spălăm bine cu apă rece. De asemenea spălăm bine carnea și roșiile. Tăiem ceapa și ardeii fideluțe (julienne) iar rădăcinoasele le dăm prin răzătoarea mare. Roșiile le tăiem cubulețe nu prea mari, la fel și carnea și cartofii.
Turnăm 3-4 linguri de ulei într-o tigaie și-l încingem bine. Sotăm împreună legumele, mai întâi punem ceapa și o lăsăm până ce se înmoaie, vreo 3 minute, după aceea adăugăm ardeii, lăsăm 2-3 minute și la urmă rădăcinoasele, tot așa, vreo 3 minute. Când sunt gata adăugăm roșiile și lăsăm până ce scade puțin zeama lăsată de ele, nu mai mult de 5 minute.
În acest moment adăugăm carnea și lăsăm doar până ce se albește puțin. Adăugăm cartofii și punem apă doar cât să-i cuprindă (2-3 căni cu apă!). Punem capacul la tigaie și lăsăm să fiarbă înăbușit, la foc potrivit, cam 20-25 minute. Oprim focul și asezonăm cu sare, piper măcinat și condimentele alese de noi. Pentru savoarea supremă, adăugăm usturoiul pisat. Se servește caldă, cu murături, sau alături de salată de roșii sau de castraveți sau de care preferați! Vă urăm poftă bună!
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5570 de lei în a doua zi de Crăciun!