FANATIK vă aduce Rețeta Zilei de astăzi, 1 octombrie. Astăzi vom găti împreună o tartă Provence, care se potrivește perfect cu vremea rece de afară. Familia și prietenii vor rămâne impresionați de acest preparat, pe care vă vor cere să-l repetați de foarte multe ori de-acum, încolo.
Ingredientele pentru aluatul tartei Provence
- 250 g făină
- 5 ouă
- 1 vârf cuţit de sare
- 125 g unt
- 1-2 linguri apă rece
Pentru umplutură
- 150 g mozzarela
- 150 g brânză telemea
- 100 g măsline
- 10 ciuperci
- 1 ceapă
- 1 lingura ulei
- 3 linguri smântână
- 2 ouă
- sare, piper
- 2 roşii
Mod de preparare al tartei Provence
Tartă Provence – alegerea ideală pentru zilele încare nu ai prea mult timp sau energie pentru gătit, dar vrei să îi servești pe cei dragi cu ceva absolut delicios!
Cerne făina pe o planşetă, fă o adâncitură la mijloc şi pune un ou şi sarea. Adaugă untul tăiat cuburi şi frământă repede. Toarnă treptat apa şi amestecă până se obţine un aluat sfărâmicios.
Înveleşte aluatul în folie de plastic şi lasă-l 30 de minute la frigider. Curăţă ceapa, se spală şi se toacă mărunt. Se căleşte în puţin ulei, după care se adaugă şi ciupercile curăţate şi tăiate solzişori, potrivit gatit-acasa.store.ro.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Ponturi pariuri Poli Iași – FCSB (23.12.2024). Cine încheie 2024 bine?
Pune şi măslinele, brânza telemea, mozzarela, un ou şi două linguri de smântână. Amestecă toate, după care se iau de pe foc. Tapetează o formă de tartă cu unt şi făină, se pune aluatul, se înţeapă cu furculiţa şi se adaugă umplutura. Dă la cuptor pentru aproximativ 35 de minute.
Înainte cu 10 minute de a fi gata, spală 2 roşii şi taie rondele. Amestecă o lingură de smântână cu un ou şi întinde peste tartă. Peste amestec, aşază şi feliile de roşii. Se mai lasă la cuptor pentru câteva minute, după care se scoate. Se serveşte caldă.