Rețeta Zilei de 1 octombrie. Tartă Provence, un deliciu pentru toate vârstele

Daniel Scripcaru   
în Stiri mondene
30/09/2019, 14:50
Rețeta Zilei de 1 octombrie. Tartă Provence, un deliciu pentru toate vârstele GALERIE FOTO
Rețeta Zilei 1 octombrie. Sursa foto: cevagustos.ro

FANATIK vă aduce Rețeta Zilei de astăzi, 1 octombrie. Astăzi vom găti împreună o tartă Provence, care se potrivește perfect cu vremea rece de afară. Familia și prietenii vor rămâne impresionați de acest preparat, pe care vă vor cere să-l repetați de foarte multe ori de-acum, încolo.

Ingredientele pentru aluatul tartei Provence

  •  250 g făină
  •  5 ouă
  •  1 vârf cuţit de sare
  •  125 g unt
  •  1-2 linguri apă rece

Pentru umplutură

  • 150 g mozzarela
  • 150 g brânză telemea
  • 100 g măsline
  • 10 ciuperci
  • 1 ceapă
  • 1 lingura ulei
  • 3 linguri smântână
  • 2 ouă
  • sare, piper
  • 2 roşii
Rețeta Zilei 1 octombrie
Rețeta Zilei 1 octombrie. Sursa foto: gatit-acasa.store.ro

Mod de preparare al tartei Provence

Tartă Provence – alegerea ideală pentru zilele încare nu ai prea mult timp sau energie pentru gătit, dar vrei să îi servești pe cei dragi cu ceva absolut delicios!

Cerne făina pe o planşetă, fă o adâncitură la mijloc şi pune un ou şi sarea. Adaugă untul tăiat cuburi şi frământă repede. Toarnă treptat apa şi amestecă până se obţine un aluat sfărâmicios.

Înveleşte aluatul în folie de plastic şi lasă-l 30 de minute la frigider. Curăţă ceapa, se spală şi se toacă mărunt. Se căleşte în puţin ulei, după care se adaugă şi ciupercile curăţate şi tăiate solzişori, potrivit gatit-acasa.store.ro.

Pune şi măslinele, brânza telemea, mozzarela, un ou şi două linguri de smântână. Amestecă toate, după care se iau de pe foc. Tapetează o formă de tartă cu unt şi făină, se pune aluatul, se înţeapă cu furculiţa şi se adaugă umplutura. Dă la cuptor pentru aproximativ 35 de minute.

Înainte cu 10 minute de a fi gata, spală 2 roşii şi taie rondele. Amestecă o lingură de smântână cu un ou şi întinde peste tartă. Peste amestec, aşază şi feliile de roşii. Se mai lasă la cuptor pentru câteva minute, după care se scoate. Se serveşte caldă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×