Rețeta zilei. Mâncare de gutui cu carne, ideală pentru zilele de toamnă

Bogdan Solomon  
înStiri mondene
29/09/2019, 13:21
Rețeta zilei. Mâncare de gutui cu carne, ideală pentru zilele de toamnă
FANATIK îți propune să gătim astăzi mâncare de gutui cu carne. Sursa foto: adevarul.ro

Toamna și-a intrat pe deplin în drepturi, așa că FANATIK îți propune o rețetă delicioasă, numai bună pentru acest anotimp. Astăzi, vom găti împreună o mâncare de gutui ca la mama acasă și îți promitem că te vei îndrăgosti iremediabil de aroma sa absolut divină.

Mâncarea de gutui cu carne, un deliciu al zilelor de toamnă

Parfumul deosebit al acestui preparat îți va reaminti cu siguranță de gustul copilăriei și de zilele în care bunica avea grijă ca atmosfera din sânul familiei să devină cât se poate de caldă, în ciuda frigului de afară. În plus, gutuile îți vor aduce doza optimă de vitalitate și prospețime, iar silueta nu va avea deloc de suferit.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 1 lingură de făină
  • 3 linguri de vin alb sec
  • 2 linguri de zahăr
  • sare, piper
  • 250 ml supă de carne
  • 25 ml rachiu de fructe
  • 4 kg gutui
  • 1 kg carne de pasăre (copane şi piept)
Mâncare de gutui cu carne, un deliciu al zilelor de toamnă. Sursa foto: savoriurbane.ro
Mâncare de gutui cu carne, un deliciu al zilelor de toamnă. Sursa foto: savoriurbane.ro

Cum să prepari cea mai bună mâncare de gutui cu carne

Pentru început, rumenește carnea foarte bine, acoperind-o cu puțin unt, după care, într-o cratiţă mai mare, încinge făina și stinge cu zeama de carne. Scoate carnea, scurge-o de grăsime şi  pune-o la fiert în zeama de carne, preț de cinci-zece minute. Curăţă apoi gutuile de cotoare şi sâmburi, taie-le felii, și pune-le la prăjit în unt încins, până când se rumenește.

Așază gutuile crocante în cratiţă să dea cărnii gustul lor de neuitat și  arde zahărul un pic, până se lichefiază-colorează („caramelizează“), după care stinge cu vin, rachiu şi puţină zeamă, vărsând peste carne. După ce ai presărat sare și piper, pune cratiţa în cuptor, acoperită, la foc mic, până este numai bună de servit. Poftă Bună!

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×