Rețeta zilei. Cupcakes cu ciocolată, rețeta originală

Catalin Nae    Alexa Serdan   
în Stiri mondene
09/08/2019, 13:56
Rețeta zilei. Cupcakes cu ciocolată, rețeta originală
Rețeta zilei. Cupcakes cu ciocolată și cremă de unt. Sursa foto: pixabay.com

Cupcakesul este un desert simplu și elegant care poate fi preparat din ingrediente banale pe care siguri le ai în bucătărie. Brioșele se pot orna cu diverse elemente de decor, fructe sau toppinguri în funcție de preferințe.

Rețeta zilei de vineri, 9 august. Cupcakes cu ciocolată

Ingrediente rețetă cupcakes cu ciocolată: două ouă, 3 sferturi de cană de zahăr, o jumătate de cană de ulei, 3 sferturi de cană de lapte, o jumătate de cană de făină, o linguriță bicarbonat de sodiu, două lingurițe de scorțișoară, 120 de grame de unt, 5 linguri de cacao și 2-3 linguri de vișine sau cireșe din dulceață.

Mod de preparare:

  1. Ouălele se bat spumă până când li se dublează volumul
  2. Se adaugă laptele și uleiul și se amestecă ușor până la încorporare
  3. Se adaugă pe rând făină, scorțișoară, zahăr și cacao
  4. Punem și untul ținut la temperatura camerei în prealabil
  5. Se adaugă și bicarbonatul de sodiu și se amestecă ușor cu o spatulă
  6. Se adaugă vișinele sau cireșele
  7. Compoziția se toarnă în forme și se bagă la cuptor
  8. Brioșele trebuie să stea timp de 20-25 de minute la 180 de grade Celsius
  9. Sunt gata când trec testul cu scobitoarea
  10. Se ornează cu cremă de vanilie, căpșuni sau orice cremă vă place.
Rețeta zilei. Cupcakes cu ciocolată și cremă de unt.
Ingrediente și mod de preparare. Rețeta clasică de cupcakes. Sursa foto: pixabay.com

Idei de cremă pentru cupcakes. Modele gustoase și rafinate

Așa cum am spus mai sus brioșele se pot orna cu orice fel de cremă. Fie că este vorba de o cremă de unt, ciocolată sau vanilie brioșele vor avea un aspect foarte rafinat. Și unde mai punem că sunt și foarte gustoase. Astăzi vă prezentăm două creme simple ideale pentru cupcakes.

Cremă de unt. Ingrediente: 200 de grame de unt, patru pahare de zahăr pudră, 100 ml de lapte și o linguriță de extract de vanilie. Prepararea cremei de unt este foarte simplă. Untul se bate cu ajutorul mixerului peste care se adaugă treptat zahărul pudră, laptele și esența de vanilie. Toate ingredientele se amestecă, iar la final se mai adaugă puțin zahăr pudră. Crema de unt se pune într-un poș și se ornează brioșele.

Cremă de brânză. La această cremă avem nevoie de aceleași ingrediente doar că se mai adaugă și 170 de grame de cremă de brânză sau mascarpone. Procedura este aceeași ca și la crema de unt. Dacă doriți să aveți o cremă colorată adăugați coloranți alimentari.

     

    Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×