Rețeta zilei. Cum să prepari cea mai „deșteaptă” prăjitură

Bogdan Solomon    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri mondene
02/09/2019, 13:54
Rețeta zilei. Cum să prepari cea mai „deșteaptă” prăjitură
FANATIK îți aduce prăjitura „Deșteaptă”. Sursa foto. unica.ro

Dacă ți-e poftă de un desert savuros, dar și sănătos  în același timp, FANATIK îți propune să încerci  prăjitura „Deșteapta”, numai bună pentru temperaturile caniculare anunțate în prima lună de toamnă calendaristică. În plus, acest preparat extrem de fin este atât de ușor de gătit, încât cei dragi se vor îndrăgosti iremediabil de el și de aroma sa unică.

Prăjitura „Deșteapta”, un răsfăț dulce pe placul tuturor

Prăjitura „Deşteapta” şi-a câştigat acest nume pentru că îşi face pur și simplu singură toată treaba în cuptor. Noi trebuie doar să punem în tavă o cremă lichidă şi vom obține după aproximativ o oră o prăjitură în trei straturi, cu blat, dar şi cu o cremă fină și savuroasă. Chiar dacă se pregătește rapid, va trebui să aștepți câteva ore pentru a o servi.

Ingrediente

  • 250 de grame de zahăr (preferabil pudră)
  • 9 ouă
  • 200 de grame unt topit
  •   200 de grame de făină
  • esenţă de vanilie
  • 1-2 pliculeţe zahăr vanilat
  • 1 litru de lapte
Cum să preapri cea mai „deșteaptă” prăjitură. Sursa foto: adevarul.ro
Cum să preapri cea mai „deșteaptă” prăjitură. Sursa foto: adevarul.ro

Cum să prepari cea mai „deșteaptă” prăjitură

Pentru început, mixează zahărul foarte bine cu cele 9 gălbenuşuri. Adaugă apoi untul topit şi răcit și mixează încă puţin, după care adaugă făina „în ploaie”, urmată de lapte, esenţă şi zahărul vanilat. Spre final, mărește viteza mixerului și bate bine albuşurile.

Cu ajutorul unei spatule, va trebui să iei pe rând câte o lingură din crema de albuşuri şi să o încorporezi uşor în compoziţia pregătită anterior. Mare atenție, însă. Nu trebuie să amesteci foarte bine cele două creme, trebuie doar să încorporezi albușurile ușor, cu mişcări circulare în compoziţia respectivă. Turnăm amestecul lichid într-o tavă, după care prăjitura trebuie să stea la cuptor timp de aproximativ o oră, poate chiar mai mult, în funcţie de cuptorul de care dispui în bucătărie. De îndată ce ai scos-o de la cuptor, înarmează-te cu răbdare preț de câteva ore, iar apoi te vei putea bucura de gustul său unic. Poftă Bună!

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×