Prăjitura felie de lapte este un desert pe placul tuturor copiilor. Astăzi vă prezentăm cum să preparați acest desert chiar la voi acasă. Prăjitura are un blat pufos de cacao și o cremă delicioasă cu gust intens de lapte căreia nu îi vei rezista nici tu, ca adult.
Rețeta zilei de vineri, 30 august. Prăjitură felie de lapte
Pentru a prepara prăjitura felie de lapte avem nevoie de ingrediente atât pentru blat, cât și pentru cremă.
Așadar, pentru blat avem nevoie de:
- 5 ouă 100 grame de zahăr
- 50 ml de ulei
- 50 ml lapte
- 90 de grame făină
- 40 de grame cacao neagră
- 5 grame praf de copt
- un praf de sare
Pentru crema desertului ne trebuie:
- 260 ml de lapte
- 2 lingurițe de amidon
- 100 grame de zahăr
- 5 grame de gelatină granulată
- 30 ml apă rece
- 200 ml smântână pentru frișcă
- 250 grame de mascarpone
- o linguriță extract de vanilie.
Mod de preparare
Cum se prepară blatul pentru felia de lapte:
Citește pe același subiect:
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Antonia îți aduce 777 rotiri gratuite la Betano! Garantat, fără depunere
- Albușurile și gălbenușurile de la ouă se separă în două boluri separate.
- Albușurile se mixează cu un praf de sare și o linguriță de zahăr până devin o spumă densă.
- Gălbenușurile se mixează cu zahăr până în momentul în care își dublează volumul.
- Peste gălbenușuri se adaugă lapte și ulei și se amestecă până se omogenizează.
- Făina se amestecă cu praful de copt și cacao și se cerne peste gălbenușuri.
- Se încorporează și spuma de albuș cu ajutorul unei spatule.
- Compoziția care s-a obținut se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace la 180 de grade.
- Blatul trebuie să stea la cuptor circa 5-7 minute.
- În momentul în care este gata se lasă la răcit.
- După ce s-a răcit se taie pe lungime, pe jumătate.
Cum se prepară crema pentru felia de lapte:
- Gelatina se pune în apă rece și se lasă să se hidrateze.
- Amidonul și laptele se pun într-o cratiță pe foc și se amestecă până se îngroașă puțin.
- Se ia cratița de pe foc și se adaugă gelatina hidratată.
- Se acoperă cu folie alimentară și se lasă la răcit.
- Smântâna rece se bate până când se obține consistența pe care o dorim.
- Crema de lapte răcită se pune într-un bol peste care se adaugă crema mascarpone, zahărul și esența de vanilie.
- Se încorporează frișca bătută și se lasă la frigider timp de 10-15 minute.
- Crema obținută se pune pe jumătate de blat și se acoperă cu cealaltă jumătate.
- Se lasă la frigider 2-3 ore.
- Se taie felii și se servește cu un pahar cu lapte.