Rețeta zilei. Prăjitură felie de lapte, desertul iubit de copii

Alexa Serdan    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri mondene
30/08/2019, 16:51
Rețeta zilei. Prăjitură felie de lapte, desertul iubit de copii
Cum se prepară prăjitura felie de lapte. Sursa foto. pinterest.com

Prăjitura felie de lapte este un desert pe placul tuturor copiilor. Astăzi vă prezentăm cum să preparați acest desert chiar la voi acasă. Prăjitura are un blat pufos de cacao și o cremă delicioasă cu gust intens de lapte căreia nu îi vei rezista nici tu, ca adult.

Rețeta zilei de vineri, 30 august. Prăjitură felie de lapte

Pentru a prepara prăjitura felie de lapte avem nevoie de ingrediente atât pentru blat, cât și pentru cremă.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Așadar, pentru blat avem nevoie de:

  • 5 ouă 100 grame de zahăr
  • 50 ml de ulei
  • 50 ml lapte
  • 90 de grame făină
  • 40 de grame cacao neagră
  • 5 grame praf de copt
  • un praf de sare

Pentru crema desertului ne trebuie: 

  • 260 ml de lapte
  • 2 lingurițe de amidon
  • 100 grame de zahăr
  • 5 grame de gelatină granulată
  • 30 ml apă rece
  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • 250 grame de mascarpone
  • o linguriță extract de vanilie.
Felia de lapte este un desert pe placul copiilor
Prăjitura felie de lapte are un blat pufos și o cremă fină de lapte. sursa foto: pinterest.com

Mod de preparare

Cum se prepară blatul pentru felia de lapte:

  1. Albușurile și gălbenușurile de la ouă se separă în două boluri separate.
  2. Albușurile se mixează cu un praf de sare și o linguriță de zahăr până devin o spumă densă.
  3. Gălbenușurile se mixează cu zahăr până în momentul în care își dublează volumul.
  4. Peste gălbenușuri se adaugă lapte și ulei și se amestecă până se omogenizează.
  5. Făina se amestecă cu praful de copt și cacao și se cerne peste gălbenușuri.
  6. Se încorporează și spuma de albuș cu ajutorul unei spatule.
  7. Compoziția care s-a obținut se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace la 180 de grade.
  8. Blatul trebuie să stea la cuptor circa 5-7 minute.
  9. În momentul în care este gata se lasă la răcit.
  10. După ce s-a răcit se taie pe lungime, pe jumătate.

Cum se prepară crema pentru felia de lapte:

  1. Gelatina se pune în apă rece și se lasă să se hidrateze.
  2. Amidonul și laptele se pun într-o cratiță pe foc și se amestecă până se îngroașă puțin.
  3. Se ia cratița de pe foc și se adaugă gelatina hidratată.
  4. Se acoperă cu folie alimentară și se lasă la răcit.
  5. Smântâna rece se bate până când se obține consistența pe care o dorim.
  6. Crema de lapte răcită se pune într-un bol peste care se adaugă crema mascarpone, zahărul și esența de vanilie.
  7. Se încorporează frișca bătută și se lasă la frigider timp de 10-15 minute.
  8. Crema obținută se pune pe jumătate de blat și se acoperă cu cealaltă jumătate.
  9. Se lasă la frigider 2-3 ore.
  10. Se taie felii și se servește cu un pahar cu lapte.

 

 

 

 

 

 

Închide ×