Rețeta zilei. Cum să prepari cea mai bună marinată de pește

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
21/08/2019, 14:54
Rețeta zilei. Cum să prepari cea mai bună marinată de pește
Cum să prepari cea mai bună marinată de pește. Sursa foto: adevarul.ro

Dacă vrei să-ți surprinzi prietenii sau familia cu un preparat deosebit sau pur și simplu ți s-a făcut poftă de un prânz savuros, ca la mama acasă, marinata de pește este cu siguranță varianta ideală. FANATIK îți prezintă cea mai bună rețetă prin care să te poți bucura din plin de gustul unic al acestui preparat tradițional, perfect pentru zilele de toamnă care se apropie cu pași repezi.

Marinata de pește, un răsfăț culinar pe placul tuturor

Chiar dacă vorbim despre un preparat care are nevoie de o anumită migală, el nu trebuie să lipsească din meniul niciunui pofticios, mai ales că marinarea face ca oasele de pește să se înmoaie, putând fi înghițite cu mare ușurință. Astfel, omul poate savura fără teamă un fileu de crap sau de știucă.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Ingrediente

  • 2 kg peşte proaspăt (fără cap)
  •   1 pahar oţet
  • 5 pahare apă
  •   2 – 3 foi de dafin
  •   2 cepe mari
  • 1 praf piper
  • 1 praf ienibahar
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  •   1 ceaşcă untdelemn pentru prăjit
  •   1 farfurioară cu făină pentru prăjit

    Marinata de pește poate fi preparată și în suc de roșii. Sursa foto: feminis.ro
    Marinata de pește poate fi preparată și în suc de roșii. Sursa foto: feminis.ro

Cum să prepari cea mai bună marinată de pește

Pentru început, va trebui să speli peștele cu mare atenție, și să-l cureți de solzi și mațe. Taie-l apoi în felii cu grosimea unui deget, adaugă puțină sare, piper și tăvălește-l prin făină. Încinge bine uleiul, după care  pune peştele la prăjit, nu înainte, însă, de a scutura bine fiecare bucată de făină, astfel încât să se rumenească pe fiecare parte.

Taie ceapa felii, pune peştele în borcan și toarnă uleiul cu mare atenție, să nu pătrundă făina arsă. Apoi, pune apa la fiert cu toate mirodeniile şi cu ceapa, lăsând-o să clocotească preț de câteva minute. De îndată ce a dat bine în clocot, ia apa de pe foc, adaugă oţetul, lămâia, o linguriţă rasă de sare și lasă să se răcească, pentru ca apoi să o torni peste pește. Leagă borcanul, pune-l la rece și înarmează-te cu răbdare. Peste trei zile, marinata va fi numai bună de servit.

 

Închide ×