Pentru că pe data de 9 mai creștin ortodocșii prăznuiesc Odovania Înjumătăţirii Cincizecimii, vă prezentăm o rețetă foarte gustoasă de scrumbie la grătar, deoarece este dezlegare la pește!
Totul începe la piață, de unde vom cumpăra peștele proaspăt. Se curăță peștele de solzi și intestine, se spală bine sub jet de apă rece, se lasa sa se scurga bine sau se sterge cu un prosopel absorbant, apoi se condimentează cu un praf de sare, piper aromat și cimbru și se lasă apoi aproximativ două ore la rece.
Rețeta de scrumbie la grătar se prepară relativ repede
Trebuie să ai grijă ca grătarul să fie foarte bine încins, pentru ca peștele să nu se lipească. Se unge grătarul cu grăsime, apoi se pun peștii. Se coc scrumbiile pe ambele părti până când sunt gata. Atenție, peștele se face relativ repede, deci nu vă îndepărtați foarte mult de grătar! Serviți cu sos de usturoi și mămăligă. Poftă bună!