Rețeta zilei. Chiftele cu cartofi cu cașcaval, un deliciu culinar

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
06/05/2020, 10:40
Rețeta zilei. Chiftele cu cartofi cu cașcaval, un deliciu culinar
Rețeta zilei. Chiftele cu cartofi cu cașcaval, un deliciu culinar. Sursa foto: Pinterest.com

Chiftelele nu se fac numai din carne tocată, ci și din legume, în special din cartofi. Rețeta de astăzi este una foarte  simplă și pe deasupra delicioasă, merită să fie încercată cel puțin o dată.

Rețeta zilei de miercuri: chiftele de cartofi cu cașcaval

Rețeta recomandată pentru ziua de miercuri, 6 mai 2020, se poate pregăti atât pe aragaz, cât și la cuptor, în funcție de preferințele fiecăruia. Chiftelele de cartofi cu cașcaval sunt foarte ușor de pregătit și nu necesită nici foarte multe  ingrediente.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Numite și crochete de unii bucătari, aceste bulete de cartofi cu cașcaval vor dispărea din farfurie imediat cum vor fi scoase din tigaie. Pot fi servite alături de un sos de usturoi cu smântână sau simple.

Ingrediente necesare pentru acest preparat: 

  • 500 grame de cartofi
  • 2 ouă sau făină
  • 100 grame de cașcaval
  • 50 grame de unt la temperatura camerei
  • sare și piper
  • condimente care vă plac (mărar, pătrunjel etc)
  • boia de ardei dulce
  • o jumătate de linguriță de praf de copt.

Mod de preparare chiftele de cartofi cu cașcaval:

  1. Cartofii se curăță de coajă, se spală și se pun la fiert în apă cu puțină sare
  2. Când sunt gata se ia oala de pe foc și se pasează cartofii. Se pot da și prin răzătoare
  3. În bolul în care sunt cartofii se adaugă cele două ouă, untul topit și praful de copt și se amestecă bine
  4. Se condimentează cu sare și piper și se adaugă și restul condimentelor
  5. Cașcavalul se poate adăuga ras în compoziție sau se poate tăia cubulețe pentru a se adăuga în interior atunci când facem bilele de chiftele
  6. Nu uitați să puneți în bol mărarul care va da un gust deosebit preparatului
  7. Chiftelele de cartofi se formează cu mâinile ude și se dau puțin prin făină pentru a nu se lipi în tigaie
  8. Când ai terminat de făcut chiftelele pune tigaia la încins cu ulei de floarea soarelui
  9. Chiftelele de cartofi cu cașcaval se prăjesc pe ambele părți
  10. Se pot servi ca atare sau împreună cu o salată răcoroasă. Poftă bună!

 

 

 

Închide ×

FANATIK.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea si în activitatea curentă a FANATIK.RO cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

Am înțeles