Rețeta zilei de marți, 10 septembrie 2019, checul cu ciocolată și fulgi de migdale este un desert pe care tot mai multe gospodine îl prepară. Checul este foarte ușor de făcut indiferent de ingredientele pe care le combini. Astăzi vă prezentăm un chec cu ciocolată și fulgi de migdale, delicios de pe lingi pe degete.
Rețeta zilei de marți, 10 septembrie 2019. Chec cu ciocolată și fulgi de migdale
Ingrediente:
- 250 de grame de miere
- 225 de grame de unt
- 100 de grame de zahăr brun
- 3 ouă
- 300 de grame de făină
- 50 de grame de ciocolată de calitate
- 100 de grame de fulgi de migdale
Mod de preparare:
- Untul, zahărul și mierea se pun într-un vas la foc mic pe aragaz
- Amestecă până când cele trei ingrediente se topesc și devin lichide
- Mărește focul și mai lasă-le pe foc timp de un minut
- Se ia de pe foc și se lasă la răcit timp de 20 de minute
- Se adaugă ouăle, pe rând și se amestecă ușor cu o lingură de lemn
- Făina se cerne separat și se adaugă treptat în compoziția cu miere și ouă
- Adaugă ciocolata tăiată cubulețe mici
- Se pun și fulgii de migdale
- Tava se tapetează cu făină, se toarnă aluatul și se dă la cuptor timp de 50 de minute
- Checul se lasă la răcit și se servește cu un pahar de lapte sau suc de portocale.
Chec cu ciocolată și banane, o rețetă simplă și gustoasă
Ingrediente:
- 230 de grame de făină
- un plic de praf de copt
- un praf de sare
- 45 de grame de cacao
- 3 banane
- 150 de grame zahăr brun
- scorțișoară și esență de vanilie
- 2 ouă
- 120 de grame de unt
- 100 de grame de ciocolată neagră
Mod de preparare:
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- 301 rotiri gratuite la 20 Dazzling Hot, fără depunere pe Superbet
Făina, zahărul, praful de copt și sarea se amestecă împreună cu cacao. Bananele se decojesc și se pasează cu ajutorul unei furculițe. Zahărul, scorțișoara și esența de vanilie se adaugă peste compoziția obținută și se amestecă. Se adaugă și untul topit. Toate ingredientele uscate se omogenizează și se adaugă și ciocolată neagră. Compoziția se pune într-o tavă tapetată și se pune la cuptor circa 50 de minute. Checul cu ciocolată și banane este gata în momentul în care trece testul scobitorii. Înainte de a-l tăia se lasă la răcit.