Rețeta zilei. Castraveți murați ca la mama acasă. Ce trebuie să faci cu bicarbonatul de sodiu înainte

Dan Suta    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri de ultima ora
26/08/2019, 14:09
Rețeta zilei. Castraveți murați ca la mama acasă. Ce trebuie să faci cu bicarbonatul de sodiu înainte
Rețetă clasică de castraveți murați. Sursa foto: liebenswert-magazin.de

Rețeta zilei de azi este cea de castraveți murați. Toamna e aproape, iar gospodinele pregătesc din timp murăturile. Cele care se pot pune încă de acum, de la sfârșitul lui august, sunt murăturile de gogoșari sau de castraveți murați. Foarte multe femei din mediul rural spun că este bine să pregătești borcanele spălându-le cu bicarbonat de sodiu.

Bicarbonatul curăță foarte bine strica, astfel că vei îndepărta toți microbii înainte să pui castraveții cu ingredientele necesare. Rețeta clasică de castraveți murați nu presupune multe ingrediente și este una de care se poate apuca oricine, indiferent de experiența din bucătărie. Iată mai jos de ce ai nevoie și cum trebuie să pui castraveții la murat.

Ingrediente pentru rețeta de castraveți murați:

  • două kilograme de castraveți cornișon;
  • trei umbrele de mărar;
  • o frunză de hrean;
  • patru căței de usturoi medii;
  • boabe de piper (vreo 4-5);
  • un ardei roșu;
  • boabe sau praf de muștar (aproximativ 5-10 grame);
  • 100 de grame de sare;
  • un litru de apă.
castraveți murați
Castraveții se pot pune la murat încă de la sfârșitul lunii august. Sursa foto: daskochrezept.de

Mod de preparare:

Așa cum precizam mai sus, spală bine borcanele pe care le folosești pentru murături cu bicarbonat de sodiu. Pe urmă, spală și curăță ardeiul, castraveții și mărarul. Așezați apoi, la fundul borcanului, frunza de hrean și capetele de mărar, ardeiul, boabele de muștar și apoi usturoiul, în această ordine aproximativ.

Puneți deasupra acestor ingrediente castraveții, cât mai bine îndesați. Puneți apa pe foc și adăugați sarea. Nu încălziți foarte mult apa, ci cât să se facă saramură. Luați saramura de pe foc și turnați peste castraveții și restul ingredientelor înghesuite în borcane. Lăsați castraveții să fermenteze timp de cinci zile. Se va crea un strat alb (de la saramură). După cele cinci zile, scoateți saramura din borcane și adăugați apă rece peste. Închideți cu capacul și agitați bine borcanele. Este indicat să folosești capace metalice.

Castraveții pot fi consumați după prima lună. E preferabil să îi păstrați în debara, la loc răcoros, și nu într-un loc cu multă lumină. Încă ceva, extrem de important! Ca să știi dacă nu ai pus suficientă apă trebuie să te uiți cu atenție la capac. Dacă acesta s-a umflat, deschide borcanul și mai pune puțină apă rece. Borcanele cu castraveții murați se pot lăsa la temperatura camerei, preferabil, totuși, pe raftul din debara, la răcoare, iar legumele sunt bune pentru consum timp de trei ani.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×