Cea mai bună limonadă răcoritoare! Se face cu bicarbonat de sodiu

Alexa Serdan    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri de ultima ora
21/08/2019, 21:42
Cea mai bună limonadă răcoritoare! Se face cu bicarbonat de sodiu
Cum se prepară sucul de lămâie cu bicarbonat de sodiu și ce beneficii are pentru organism. Sursa foto: terapiacuiubire.blogspot.com

Nu mai este niciun secret că bicarbonatul de sodiu are multiple întrebuințări. De data aceasta vă prezentăm un suc de lămâie cu bicarbonat de sodiu care stârnește tot mai multe comentarii și controverse în ultima perioadă.

Cum se prepară sucul de lămâie cu bicarbonat de sodiu

Sucul de lămâie cu bicarbonat de sodiu este foarte ușor de preparat. Ai nevoie doar de un pahar cu apă călduță sau la temperatura camerei, suc de la o jumătate de lămâie și o linguriță de bicarbonat de sodiu. Cele trei ingrediente se amestecă până când se dizolvă bicarbonatul. Această băutură este indicată să se bea dimineața, pe stomacul gol.

Cura cu limonadă și bicarbonat de sodiu se ține timp de două săptămâni după care se face o pauză tot de două săptămâni. Ulterior, se poate relua această cură, dar este foarte important să nu faceți exces pentru că bicarbonatul de sodiu consumat pe termen lung duce la alcaloză. În plus, persoanele care suferă de gastrită, hipertensiune arterială sau probleme cardiace nu au voie să beau această băutură.

Suc de lămâie cu bicarbonat de sodiu
Bea în fiecare dimineață limonadă cu bicarbonat de sodiu și te vei simți mai bine! Sursa foto: herbeautycream.com

Care sunt beneficiile sucului de lămâie cu bicarbonat de sodiu

Mai mulți specialiști spun că această băutură de suc de lămâie cu bicarbonat de sodiu are numeroase proprietăţi antioxidante şi alcalinizante și poate oferi protecție împotriva cancerului. Este foarte important să știm că această băutură la fel ca fructele și legumele furnizează organismului doar un procent din vitaminele și mineralele de care avem nevoie.

Combinația de suc de lămâie și bicarbonat de sodiu ajută sistemul digestiv să funcționeze mai bine fiind un remediu ideal pentru aciditate gastrică și balonare. În plus, această băutură previne refluxul gastro-esofagian, scade nivelul acidului clorhidric și calmează arsurile și disconfortul stomacului.

Dacă îți începi ziua cu un pahar de suc de lămâie cu bicarbonat de sodiu ajuți la detoxifierea ficatului și organismul tău beneficiază de vitamina C, potasiu și antioxidanți pentru întreaga zi. Totodată, această băutură ajută la reglarea colesterolului și a glicemiei.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×