FANATIK îți aduce Rețeta Zilei de 25 august. Astăzi vom găti împreună langoși delicioase! Membrii familiei tale vor fi în al nouălea cer, mai ales cei mici. Aceștia îți vor cere să repeți experiența de astăzi din ce în ce mai des. Mai mult, toate vecinele îți vor cere rețeta de langoși tradițională, așadar trebuie să o reții.
Ingrediente pentru langoși delicioase
Faimosii langosi unguresti sunt extrem de versatili si practic ii poti umple cu orice. Cu branza, varza calita cu ceapa, cu dulceturi sau, de ce nu, cu ciocolata, langosii pot fi gustare, desert sau mic dejun.
Ingrediente pentru langoși tradiționali
250 g făină
150 ml apă călduță
1/2 bucată cub de drojdie proaspătă
1 praf sare
2 linguri zahăr
2 cani ulei
Pentru umplutură aveți nevoie de 200 g brânză sărată sau alte umpluturi la alegere.
Mod de preparare a langoșilor tradiționale
Dizolvă într-un castron drojdia şi se amestecă cu apă călduţă, sare şi zahăr. Adaugă făina şi se frământă bine.
Pune aluatul frământat într-un vas uns cu ulei, acoperă cu o cârpă. Lasă la cald, ferit de curent, să crească, circa 30 de minute.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Plouă cu bonusuri la Betano: 50 lei pariu gratuit, 100+400 rotiri gratuite și bonus de bun venit 100% până la 500 lei
Pune ulei la încins într-o tigaie şi desfă cu o lingură, sau cu mâna, bucăţi de aluat crescut. Se aplatizează (turtesc) bucăţile de aluat și, dacă nu le vrei simple, pune umplutura (de brânză, brânză cu verdeţuri, stafide, fructe, gem, etc.).
Lipește marginile, ca într-un plic şi pune în uleiul încins, la prăjit, circa 2 minute pe fiecare parte, până devin aurii. Se scot langoşile pe prosoape de hârtie şi se lasă la scurs. Pudrează cu zahăr sau scorţişoară, după gust. Se servesc calde.