Rețeta zilei. Cakepops, acadele pentru toate gusturile

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
05/11/2019, 11:31
Rețeta zilei. Cakepops, acadele pentru toate gusturile
Rețeta zilei. Cakepops, acadele ca la cofetărie. Sursa foto: edeka.de

Rețeta pe care am pregătit-o azi este ideală pentru copiii înnebuniți după acadele, dar și pentru adulți. Și unde mai pui că aceste cakepops-uri se pot prepara dintr-un blat de tort care ți-a rămas și nici nu trebuie să petreci foarte mult timp în bucătărie. Aceste bomboane se mai pot pregăti din aluat moale de brioșă și pot lua diferite culori și decorațiuni.

Rețeta zilei de marți. Cakepops, bomboane pe băț ca la cofetărie

Ingrediente necesare aluat bomboane:

  • 6 ouă
  • 300 de grame de făină albă
  • un plic de praf de copt
  • 300 de grame de zahăr pudră
  • 150 ml de ulei de măsline
  • o linguriță de esență de vanilie
  • zeama de la o lămâie, dar și coajă rasă
  • un praf de sare

Ingrediente necesare pentru blat: 

  • 50 de grame de brânză mascarpone
  • 150 ml de smântână lichidă sau frișcă, în funcție de preferințe
  • o lingură de zahăr pudră

Cakepops-uri se pot decora cu diferite bombonele mici, nucă de cocos, fulgi de migdale sau fulgi de ciocolată. De asemenea, bomboanele se pot îmbrăca în pastă de zahăr colorată și se pot orna cu diferite figurine care să-i atragă pe cei mici, de la personaje din desene animate până la figurine pentru sărbătorile de iarnă.

Mod de preparare cakepops-uri, acadelele iubite de cei mici

  1. Pentru început vom face aluatul pentru cakepops-uri, iar pentru acesta avem nevoie de două castroane pentru a separa albușurile de gălbenușurile de la cele 6 ouă
  2. Albușurile se bat spumă cu un praf de sare
  3. Peste spuma de albuș se adaugă treptat zahărul, iar când spuma începe să devină tare ca pentru bezele se adaugă treptat câte un gălbenuș. Se amestecă cu o lingură de lemn de sus în jos pentru ca albușurile să-și păstrese consistența și blatul să fie pufos
  4. Peste compoziția obținută se adaugă uleiul de măsline, coaja de lămâie și esența de vanilie
  5. Se încorporează făina, iar la final se adaugă praful de copt și o lingură de zeamă de lămâie
  6. Tava se tapează cu hârtie de copt și se toarnă aluatul care va sta la cuptor timp de 40-45 de minute
  7. Când este gata și s-a răcit complet blatul se fărămițează cu mâna și se adaugă peste brânza mascarpone, smântâna și zahărul pudră și se amestecă bine
  8. În momentul în care compoziția devin omogenă încep să se formeze biluțe care se vor păstra la rece circa 30 de minute
  9. Când bilele s-au întărit se scot de la frigider și se înfige în mijlocul lor câte un bețișor din plastic
  10. Se ornează cu bombonele mici, nucă de cocos sau fulgi de migdale. Poftă bună!
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×