Rețeta zilei, 2 noiembrie: Cum transformi dovleacul de Halloween în plăcintă!

Claudiu Ilie    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri mondene
02/11/2019, 15:47
Rețeta zilei, 2 noiembrie: Cum transformi dovleacul de Halloween în plăcintă!
Rețeta zilei este plăcinta cu dovleac *foto: unica.ro

Sărbătoarea de Halloween a avut loc în urmă cu două seri, dar petrecerea continuă și în acest weekend. Pentru cei care au avut răbdarea să sculpteze în dovleci și vor să „salveze” cât mai mult din ei, vă propunem o rețetă care se potrivește perfect și pentru vremea tomnatică de afară. Este vorba despre celebra plăcintă de dovleac!

Rețeta pentru plăcinta de dovleac. Ingrediente

  • 1 kg dovleac ras
  • 100 g unt
  • 125 g zahăr
  • 400 g foi plăcintă subțiri
  • 100 g unt sau 50 g unt+50 g ulei pentru uns foile
  • vanilie/scorțișoara, după preferințe

Mod de preparare:

Pentru a prepara plăcinta de dovleac, mai întâi trebuie curățat dovleacul de coajă și dat prin răzătoare cu găuri mari. Apoi, dovleacul este amestecat cu zahărul și untul tăiat în bucățele și pus într-o cratiță încăpătoare, la foc mic. Apoi este călit circa 15 minute după care focul este stins și dovleacul este lăsat să se răcească complet. Untul este apoi lăsat să se topească și să se răcească. După aceea este întinsă o foaie de plăcintă în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt pe întreaga suprafață. Se adaugă peste prima foaie o a doua foaie pe care o ungem cu unt și peste a doua foaie se așează a treia și ultima foaie pe care o ungem din nou cu puțin unt.

După aceea se pune un sfert din compoziția de dovleac deasupra foilor și sunt pliate capetele foii peste umplutură pentru a lua forma unui rulou. Plăcinta cu dovleac este unsă cu puțin unt sau ulei și se coace la 180 de grade Celsius într-un cuptor preîncălzit, pentru 30-35 de minute. Ultimul detaliu este zahărul pudră care se aplică deasupra prăjiturii, înainte să fie savurată cu poftă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×