Rețeta zilei. Bomboane braziliene, un deliciu

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
24/10/2019, 11:23
Rețeta zilei. Bomboane braziliene, un deliciu
Rețeta zilei. Bomboane braziliene, un deliciu. Sursa foto: Pinterest.com

Nimeni nu poate rezista ciocolatei, mai ales bomboanelor. Rețeta zilei pe care v-o recomand sunt bomboanele de ciocolată. Combinația de cacao, lapte ondensat și unt îți va alinta simțurile. Citește în rândurile de mai jos cum se pregătesc bomboanele Brigadeiro.

Rețeta zilei de joi, 24 octombrie. Bomboane Brigadeiro, celebrele delicii braziliene

Bomboanele Brigadeiro mai sunt cunoscute și sub denumirea de bomboane braziliene. Delicioasele bomboane se prepară cu lapte condensat și cacao și alte două ingrediente simple. În prepararea acestui deliciu de origine braziliană pot fi implicați și cei mici deoarece le oferă șansa să modeleze și să decoreze.

Bomboanele braziliene au apărut imediat după al Doilea Război Mondial, perioadă în care laptele proaspăt și zahărul erau foarte greu de găsit. O altă legendă spune că bomboanele Brigadeiro au fost ”inventate” de Eduardo Gomes în timpul campaniei electorale din 1945.

Ingrediente necesare: 

  • 500 grame de lapte condensat
  • 70 grame de cacao
  • 50 grame de unt la temperatura camerei
  • ornament pentru bomboane, nuci, migdale sau nucă de cocos. 
Bomboanele pot fi ornate cu diverse aranjamente
Cum se prepară bomboanele braziliene cu ajutorul a 4 ingrediente simple. Sursa foto. Pinterest.com

Cum se prepară celebrele bomboane braziliene

  1. Untul se pune într-o cratiță la foc mic peste care se adaugă laptele condensat
  2. Se amestecă cele două ingrediente până când se topește untul
  3. Se adaugă cacao și se amestecă pentru a se încorpora
  4. Compoziția se mai lasă pe foc circa 10 minute și se amestecă în tot acest timp
  5. Când compoziția începe să se îngroașe și este ușor gumată se oprește focul și se pune într-un bol
  6. Bolul care conține amestecul pentru bomboane se dă la frigider pentru aproximativ o oră
  7. În momentul în care amestecul s-a întărit se scoate de la frigider și ne putem apuca de făcut bomboanele
  8. Mâinile trebuie să fie unse cu puțin unt. Cu ajutorul unei lingurițe se ia din compoziție și se formează bile
  9. Bilele formate se dau prin ornamentul de ciocolată sau orice alt ornament care vă place
  10. Bomboanele se țin la frigider încă o oră pentru a-și păstra forma mai bine. Poftă bună!

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×