Rețeta zilei. Budincă de ciocolată, o spumă fină și rafinată

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
25/10/2019, 15:40
Rețeta zilei. Budincă de ciocolată, o spumă fină și rafinată
Rețeta zilei. Cum se prepară budinca de ciocolată. Sursa foto: Pinterest.com

Rețeta zilei de vineri, 25 octombrie, budinca de ciocolată, se pregătește doar din câteva ingrediente simple și nici nu trebuie să stai ore în șir în bucătărie. Budinca este pe placul adulților, dar și al copiilor și poate fi savurată atât la pahar cu puțină frișcă deasupra sau în farfurie cu înghețată de mentă.

Rețeta zilei. Budinca de ciocolată, un desert fin și pe placul celor mici

Budinca de ciocolată făcută în casă este un deliciu. Nu vei mai cumpăra din comerț budincile pline de arome artificiale și E-uri alimentare. Și nici nu te costă foarte mult să faci în propria bucătărie această rețetă.  

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Ingrediente necesare pentru budinca de ciocolată:

  • două ouă de la care vom folosi doar gălbenușurile
  • două căni de lapte
  • o jumătate de cană de zahăr, eu prefer brun
  • trei sferturi de cană de pudră de cacao neîndulcită
  • două linguri de amidon de porumb
  • esență de vanilie
  • un sfet de linguriță de sare.

Cum se pregătește budinca de ciocolată

  1. Gălbenușurile de la cele două oră se bat cu ajutorul unui tel circa un minut până când își măresc volumul și devin de culoare galben
  2. Se adaugă amidonul de porumb și o jumătate de cană de lapte
  3. Separat, într-o cratiță se amestecă zahărul cu cacao, laptele rămas și sarea și se pune pe aragaz la foc mediu
  4. Se ține cratița pe foc până când lichidul începe să faci mici bulbuci
  5. Se ia oala de pe foc când începe să dea în clocot și se adaugă în compoziție mixtura de ou cu amidon de la punctul 2
  6. Compoziția de ou cu amidon se toarnă treptat astfel încât să nu se taie
  7. Se pune oala din nou pe foc și se gătește la foc mediu amestecând continuu
  8. În clipa în care budinca începe să facă bulbuci și să dea în clocot se mai ține pe foc doar 2-3 minute
  9. În momentul în care budinca s-a întărit se ia oala de pe foc și se adaugă esența de vanilie sau oricare altă aromă care vă place
  10. Budinca se toarnă în pahare, se acoperă cu o bucată de celofan și se păstrează la frigider circa o oră. Poftă bună!

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×