Rețetă rapidă de post: cea mai bună negresă, desertul ideal pentru o zi de vineri

Daniel Scripcaru   
în Stiri mondene
13/03/2020, 10:32
Rețetă rapidă de post: cea mai bună negresă, desertul ideal pentru o zi de vineri
Rețetă negresă de post

ȘTIRIMONDENE.FANATIK.RO vă prezintă o rețetă rapidă de post. Vom găti împreună cea mai bună negresă de post, ideală pentru o zi de vineri. Dacă aveți chef de ceva dulce, dar nu știți prea multe rețete de post, negresa este una dintre cele mai gustoase prăjituri care se pot prepara în plin postul Paștelui. Copiii o adoră, iar invitații vor fi cuceriți de la prima vedere, deoarece va arăta superb, pudrată cu zahăr farin.

Ingrediente pentru rețeta de post: negrese delicioase

280 g făină;
240 ml apă;
250-280 g zahăr;
100 g cacao pudră;
80-100 ml ulei;
1 linguriță de sare;
2 fiole esență de vanilie;
1/2 linguriță bicarbonat/praf de copt;
OPȚIONAL: zahăr pudră pentru decorat.

Mod de preparare: În primul rând, trebuie să pornim cuptorul la treaptă mare. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt, apoi într-un bol mare se adaugă făina și peste ea se pune restul de ingrediente uscate: cacao, sare, bicarbonat și zahăr.

Poți adăuga și gem, pentru un plus de gust

Se amestecă foarte bine cu un tel compoziția de negresă de post până când observi o compoziție omogenă.
Toarnă peste compoziția uscată apa, uleiul și esența de vanilie. Amestecă totul bine cu ajutorul unui tel, până obții un aluat destul de lichid, dar omogen.

Toarnă aluatul de negresă în tava tapetată cu hârtie de copt, uniformizează aluatul cu o spatulă sau mișcă ușor tava până când se așează perfect compoziția, pentru a nu fi goluri de aer în compoziție.

Pune negresa de post la cuptor și dă focul la mediu spre mic timp de 30 de minute. Scoate prăjitura din cuptor și las-o să se răcească. Când negresa de post s-a răcit, pudreaz-o cu zahăr și taie-o în porții egale. De asemenea, pentru un plus de gust, poți adăuga peste porția de negresă de post și un strat subțire de dulceață.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×