Reţeta de weekend: cel mai delicios peşte la cuptor. Se găteşte simplu şi rapid

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
11/04/2020, 11:48
Reţeta de weekend: cel mai delicios peşte la cuptor. Se găteşte simplu şi rapid
Așa arată cel mai bun pește la cuptor, cu ceapă și sos de roșii. Iar dacă fotografia nu te atrage, gustul o va face cu siguranță. Sursa foto: clickpoftabuna.ro

E weekend și știm că ți s-a făcut poftă de un prânz delicios, dar și sănătos în același timp, așa că îți propunem să încerci această rețetă de pește la cuptor. În plus, este ideală dacă ți-ai propus să respecți cu sfințenie restricțiile din Postul Paștelui, cel mai riguros dintre posturile de peste an.

Pește la cuptor, un răsfăț ideal pentru weekend-ul dinaintea Paștelui

Și pentru a avea parte de un gust cu adevărat desăvârșit, te sfătuim să adaugi puțină ceapă și, bineînțeles, sos de roșii. Cât despre ingrediente, acestea sunt relativ puține la număr și se găsesc foarte ușor, chiar dacă trebuie să rămâi izolat la domiciliu. Pentru a găti acest preparat ai nevoie de:

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI
  • 1 crap de 1,5 kg
  • 3 cepe mari
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingură sos de roşii
  • boia de ardei dulce
  • 1 lămâie
  • 1 pahar de vin alb
  • 3 căţei de usturoi
  • sare
  • piper boabe

Mod de preparare

Pentru început, curăţă peştele de solzi şi de intestine, îndepărtează capul și oasele, apoi spală-l și zvântă-l bine cu şerveţele absorbante, se sărează şi lasă-l să stea 30 de minute la rece. Între timp, taie ceapa felii subţiri și aşază pe fundul unei forme termorezistente împreună cu usturoiul tocat mărunt, sosul de roşii, vinul, sarea, boia de ardei şi boabele de piper.

Pentru pasul următor, aşază peştele cu grijă și stropeşte cu ulei şi zeamă de lămâie, după care pune-l la cuptor, la foc potrivit, pentru aproximativ 60 de minute. La jumătatea duratei de preparare, va trebui să-l întorci şi să-l stropeşti din când în când cu sosul din tavă.

De îndată ce timpul de așteptare s-a scurs, scoate peștele pe un platou mare şi serveşte-l garnisit cu ceapa din vas. În acest fel ai obținut cel mai bun pește la cuptor, asezonat cu ceapa și sos de roși. Nu ne mai rămâne decât să îți dorim Poftă Bună!

Închide ×