Rețeta Zilei de 14 noiembrie. Chiftele delicioase de vită marinate în sos de roșii

Daniel Scripcaru   
în Stiri mondene
13/11/2019, 13:34
Rețeta Zilei de 14 noiembrie. Chiftele delicioase de vită marinate în sos de roșii
Rețeta zilei de 14 noiembrie chiftele de vită marinate în sos de roșii. Sursa foto: bucataras.ro

ȘTIRIMONDENE.FANATIK.RO vă aduce rețeta zilei de 14 noiembrie. Astăzi, vom găti împreună chiftele de vită marinate în sos de roșii. Este o rețetă destul de ușoară, care se prepară destul de repede.

Ingredinte pentru rețeta zilei de 14 noiembrie: chiftele de vită marinate în sos de roșii

În timp ce vom prepara rețeta zilei de 14 noiembrie, ne vom murdări puțin pe mâini, însă rezultatul este unul fabulos. Familia va aprecia acest preparat la adevărata sa valoare! Atenție! Vă puteți trezi la masă și cu musafiri nepoftiți dintre vecinii care vor fi luați de nas de mirosul acestui preparat culinar desăvârșit!

500 carne pulpa vita
1 morcov
1 ceapa
1 usturoi verde
1 ou
1 lingura untura proaspata de porc
1/4 lingurita harissa-sos cu ardei iute si usturoi
2 cartofi mici
2 linguri pesmet
2 linguri patrunjel verde tocat
sare
faina alba
ulei pentru prajit
Sos: 1 ceapa , 1 crenguta dafin verde ,1 lingura faina alba,1 lingura zahar,1 l suc rosii[conserva de casa]

Cum se prepară rețeta

În primul rând, spălăm carnea de vită, apoi o tăiem în bucățele micuțe pentru a o putea toca mai ușor. Legumele se spală, se curăță și se taie bucăți. Cu ajutorul robotului mărunțiți cartofii, morcovul, ceapa și usturoiul.

Amestecati legumele, pătrunjelul, carnea, condimentele, oul și pesmetul până se omogenizează. Adăugați câtă sare credeți că este suficientă. Apoi se lasă amestecul la frigider cel puțin pentru o oră. După ce a trecut acea oră, se pune cratița de prăjit cu ulei pe foc, scrie bucătăraș.ro.

Ne dăm cu făină pe mâini, apoi începem să formăm chiftelele fiecare cum dorim. Prăjiți chiftelele pe ambele părți în ulei încins. În uleiul rămas se călește ușor ceapa curățată tăiată pe jumătate și crenguța de dafin.

Se adaugă o lingură de făină albă, se amestecă și se stinge treptat cu sucul de roșii. Se pune și zahărul care are rolul de a balansa aciditatea sucului de roșii. Nu este nevoie de sare, deoarece conserva de suc de roșii are suficientă. Se pun chiftelele în sosul de roșii și se fierb la foc domol împreună, timp de aproximativ 10 minute. Vă urăm poftă bună!

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×