Rețetă de weekend: cea mai delicioasă prăjitură de post fără coacere. Este gata în 15 minute

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
07/03/2020, 12:49
Rețetă de weekend: cea mai delicioasă prăjitură de post fără coacere. Este gata în 15 minute
Rețetă de weekend: prăjitură de post cu mere și biscuiți. Sursa foto: captură video Youtube

Rețeta ideală în perioada postului atunci când simți nevoia de ceva dulce este un desert simplu și rapid care pe deasupra nici nu necesită foarte multe ingrediente. Prăjitura cu biscuiți și mere, în combinație cu scorțișoară și nucă este delicioasă și va dispărea din farfurie imediat. 

Prăjitură cu biscuiți și mere, un desert ideal în Postul Paștelui

Desertul recomandat pentru acest weekend este prăjitura cu biscuiți și mere care este ideal nu doar toamna, ci și în perioada Postului Paștelui. Combinația de fructe, scorțișoară și biscuiți moi și fragezi încântă nu doar papilele gustative, cât și simțul olfactiv.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Ingrediente necesare prăjitură de post cu mere și biscuiți:

  • un kilograme de mere care vor fi date prin răzătoarea mică
  • o jumătate de kilogram de biscuiți simpli de post
  • 100 de grame de zahăr alb
  • 200 de grame miez de nucă
  • esență de vanilie
  • un vârf cu cuțit scorțișoară

Mod de preparare prăjitură de post cu mere și biscuiți

  1. Merele rase care au fost lăsate la scurs se pun într-o cratiță, la foc mic
  2. Se adaugă peste mere zahărul, nuca tăiată fin, esența și scorțișoara și se țin la foc până scade tot lichidul
  3. Compoziția este gata când începe să se lege. Se lasă deoparte la răcit
  4. Separat într-o tavă care a fost acoperită cu folie de plastic se pune un strat de biscuiți și apoi unul de mere
  5. Se repetă procedura până la terminarea compoziției de mere. Ultimul strat trebuie să fie de biscuiți
  6. Prăjitura cu biscuiți și mere se acoperă cu folie alimentară și se pune deasupra o greutate pentru a se așeza frumos forma
  7. Prăjitura trebuie să stea la rece, la frigider, cel puțin 2 ore
  8. Desertul se taie bucăți și se pudrează cu zahăr fin
  9. Prăjitura poate fi servită cu înghețată de vanilie, tot de post
  10. Spor la treabă și poftă bună!

 

 

 

 

 

 

Închide ×