Rețetă de salată grecească. Perfectă după mesele copioase de Paște

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
21/04/2020, 11:42
Rețetă de salată grecească. Perfectă după mesele copioase de Paște
Rețetă de salată grecească. Perfectă după mesele copioase de Paște. Sursa foto: Pinterest.com

Salatele sunt ideale după mesele copiase de Paște, iar cea recomandată pentru astăzi, marți, 21 aprilie, este o rețetă tradițională grecească. Numită și salata horiatiki, salata rustică are o multitudine de legume de diferite culori.

Rețetă de salată ușoară și delicioasă, ideală după masa de Paște

Salatele grecești tradiționale au depășit de mult granițele țării și au ajuns să fie servite în întreaga lume. Ingredientele folosite în salatele din Grecia sunt la îndemâna locuitorilor datorită culturilor pe care țăranii le au în zonele respective.

Ca la orice salată tradițională grecească nu lipsesc câteva ingrediente cheie cum ar fi brânza feta, măslinele Kalamata și uleiul de măsline extravirgin. Asezonarea se face foarte simplu cu un praf de sare și puțin oregano.

Ingrediente necesare salată grecească: 

  • 600 grame roșii dulci și zemoase
  • 200 grame brânză feta
  • 150 grame castraveți
  • 100 grame ardei verde
  • 50 grame ceapă roșie
  • 15-16 măsline Kalamata
  • oregano proaspăt sau uscat
  • 50 ml de ulei de măsline extravirgin
  • sare.

Mod de preparare salată grecească, ușoară după mesele copioase de Paște

  1. Legumele se spală, se usucă de apă și se taie bucățele. Ceapa se va tăia solzișori
  2. Castraveții nu se curăță de coajă pentru că aceasta are multe vitamine
  3. Toate legumele se pun într-un vas încăpător, preferabil răcit la frigider
  4. Se presară puțină sare peste legume, dar nu foarte multă pentru că brânza este ușor sărată
  5. Se picură jumătate de ulei de măsline și se adaugă puțin oregano
  6. Se adaugă și măslinele, dar se mai păstrează câteva și pentru final. Să zicem 7-8 măsline
  7. Se amestecă legumele, iar deasupra se vor adăuga restul de măsline și brânza feta feliată
  8. Sfat: brânza trebuie să fie de calitate și să nu se fărâme foarte ușor
  9. Bucata de brânză de deasupra salatei se asezonează cu puțin oregano și ulei de măsline
  10. Brânza se poate rupe și bucățele, dar prezentarea arată mult mai bine când este întreagă.

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×