Rețeta de pască fără aluat a lui Teo Trandafir. Se prepară foarte ușor

Stefania Băcanu   
în Stiri mondene
10/04/2020, 21:41
Rețeta de pască fără aluat a lui Teo Trandafir. Se prepară foarte ușor
Rețeta de pască fără aluat a lui Teo Trandafir sursă foto: retete.unica.ro

Pasca fără aluat este un adevărat deliciu. Fanatik vă recomandă rețeta lui Teo Trandafir. Este ușor de reparat și foarte gustoasă. În doar 45 de minute este gata.

Pască fără aluat, rețeta lui Teo Trandafir

Când spui Sărbători Pascale, automat te gândești la pască, un preparat care nu poate lipsi de pe masa de Paște. Și pentru că Învierea Domnului bate la ușă, am ales să vă prezentăm rețeta fără aluat a lui Teo Trandafir, conform revistateo.ro.

Ingrediente:

  •  stafide
  •  4 fiole aromă de vanilie sau de rom
  •  350-400 g zahăr sau îndulcitor
  •  10 ouă sau 30 de ouă de prepeliţă (pentru că nu au colesterol)
  •  200 ml smântână lichidă
  •  1 kg brânză de vaci

Cum se prepară

Mai întâi se aprinde cuptorul. Apoi, toate ingredientele se pun într-un vas mare și se mixează până se obține o compoziție omogenă. Foarte important este ca ingredientele să se adauge treptat. Bineînțeles, pentru cine nu dorește, stafidele pot lipsi din compoziție.

Se toarnă întreaga compoziție într-o tavă specială care să nu lipească și se bagă la cuptor timp de 30-35 de minute. Din când în când poate fi verificată ca să nu se ardă. Când a făcut o crustă maro deasupra, se poate scoate.

Câteva trucuri pentru a nu da greș

Fiind o pască fără aluat, compoziția va crește în cuptor, așa că vasul nu trebuie umplut până la refuz. Viteza mixerului nu trebuie să fie la maximum. Alegeți minim sau mediu. Pentru cine nu vrea să folosească zahărul, există varianta îndulcitor natural, ștevie sau eritriol, dar mare grijă la cantitate.

Fiind îndulcitor natural, nu are aceeași putere de îndulcire ca zahărul, așa că trebuie să adăugați o cantitate mai mare, ca să nu aveți surprize. Și, cel mai important, când alegeți îndulcitorul, asigurați-vă că poate fi gătit la temperaturi mari.

Sursa: Revista Teo

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×