Rețetă chec aperitiv. Mod de preparare și ingrediente specifice

Raluca Ogaru    Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
30/03/2019, 16:41
Rețetă chec aperitiv. Mod de preparare și ingrediente specifice GALERIE FOTO
Cea mai bună rețetă de chec aperitiv

Vrei să-ți impresionezi prietenii sau familia cu un preparat ce se gătește repede și ușor, dar ești în pană de idei? Nu trebuie să-ți faci griji, pentru că FANATIK îți sare în ajutor, cu o rețetă de senzație. Checul aperitiv ar putea fi varianta ideală atunci când vrei să gătști pentru cei dragi, sau pur și simplu ai poftă de ceva gustos și ușor de făcut.

Cel mai bun chec aperitiv. Se prepară rapid

Rețeta de chec aperitiv cu șuncă și cașcaval merită încercată de toți pofticioșii, mai ales că timpul de preparare este extrem de scurt. Vei avea nevoie doar de zece minute pentru a pregăti o gustare sățioasă, numai bună pentru micul dejun, spre exemplu. Este ideal și pentru cei care preferă să mănânce la birou.

În rândurile următoare îți vom prezenta rețeta perfectă, pentru un chec aperitiv pufos și sărat, ca la mama acasă. În plus, rezistă până la circa patru zile, perioadă în care poate fi păstrat într-un recipient de plastic închis ermetic.

Cum să prepari cel mai bun chec aperitiv
Cum să prepari cel mai bun chec aperitiv

 

Rețeta chec aperitiv. Ingrediente

  • 300 g faina
  • 3 oua
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 125 ml lapte
  • 40 g parmezan ras
  • 200 g cascaval clasic
  • 125 g prosciutto cotto
  • 50 g masline negre fara samburi
  • 50 g masline verzi fara samburi
  • 6 g praf de copt
  • sare
  • piper

Cum să prepari cel mai gustos chec aperitiv cu măsline, șuncă și cașcaval

Ouăle, laptele și uleiul se toarnă într-un vas și se amestecă până se omogenizează. Apoi, făina se amestecă cu praful de copt și se cerne în vasul cu compoziție lichidă. Se adaugă parmezanul ras și se amestecă până când aluatul obținut devine omogen. Se adaugă apoi măslinele, care trebuie tăiate în feliuțe subțiri, alături de cubulețe prosciutto cotto și cașcaval. Se amestecă până când se incorporează în aluat.

Se condimentează cu sare și piper, după gust apoi se prepară aluatul într-o formă rotundă, cu gaură la mijloc, asezonată cu unt și făină. Aluatul se nivelează apoi și se introduce în cuptorul preîncălzit, la temperatura de 180 grade Celsius.

Checul va trebui ținut la cuptor vreme de aproximativ 35 de minute, până când se rumenește bine. Specialiștii recomandă testul cu scobitoarea înainte de a fi scos din cuptor. Dacă aceasta iese umedă, preparatul va mai trebui lăsat pentru cinci minute. După ce l-am scos de la cuptor, îl lăsăm alte 5 minute să se răcească, apoi îl tăiem și este  numai bun de servit. Poftă bună!

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×