Rețetă cârnați de Crăciun: ce ingrediente trebuie să folosești pentru un gust autentic

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
04/12/2019, 16:04
Rețetă cârnați de Crăciun: ce ingrediente trebuie să folosești pentru un gust autentic
Cum poți prepara cârnați de casă delicioși. Sursa foto: Pinterest.com

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, iar gospodinele se pregătesc intens pentru ziua de Crăciun. Pentru a avea o masă îmbelșugată și savuroasă citește în rândurile de mai jos cum poți prepara cârnați de casă autentici, ca la bunica.

Cârnați de casă delicioși pentru masa de sărbători

Pentru a prepara cârnați exact așa cum îi făceau și strămoșii trebuie să ne asigurăm că avem toate ingredientele. Așadar, dragi gospodine pentru a pregăti cârnați de casă aveți nevoie în primul rând de mațe de porc.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

În al doilea rând un ingredient nelipsit din cârnații de casă este boiaua dulce. Restul ingredientelor necesare pentru această delicatesă de sărbătoare sunt 2 kilograme de carne de porc, două căpățâni de usturoi, 150 de grame de slănină, sare și piper, în funcție de gust.

Cum se pregătesc cârnații pentru masa de Crăciun

Cârnații făcuți în bucătăria proprie sunt gustoși și unde mai pui satisfacția și mulțumirea pe care le ai în momentul în care primești aprecierile celor dragi. Rețeta pe care ve-o recomand este una simplă și nici nu necesită mult timp de preparare.

Odată ce vei gusta din acești cârnați delicioși nu vei mai cumpăra din comerț. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmeazi pentru a pregăti cârnați sănătoși și fără chimicale:

  1. Carnea și slănina se toacă cât mai mărunt
  2. Se adaugă usturoiul care în prealabil a fost curățat și pisat
  3. Se mai pune sare, piper și boia, în funcție de prferințe
  4. Se amestecă toate ingredientele de mai sus pentru a se pătrunde carnea cu toate aromele condimentelor
  5. Mațele se curăță bine și se spală
  6. Carnea se introduce în mațe cu ajutorul unui aparat special sau cu mâna, depinde ce aveți la îndemână
  7. Carnea nu se îndeasă foarte mult pentru că mațul s-ar putea rupe fiind subțire
  8. Cârnații obținuți se lasă la uscat afară
  9. Se pot depozita în frigider sau într-un loc răcoros
  10. Cârnații de casă se prăjesc în ulei și se servesc cu mămăliguță. Poftă bună!

 

 

 

Închide ×