Rețeta zilei de vineri, 29 noiembrie. Cum să prepari cea mai bună tocană oltenească

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
28/11/2019, 16:09
Rețeta zilei de vineri, 29 noiembrie. Cum să prepari cea mai bună tocană oltenească
Tocana oltenească, un preparat delicios. Sursa foto: adevarul.ro

Dacă vrei să-ți surprinzi familia și prietenii cu un preparat delicios, sau pur și simplu ți s-a făcut poftă de un prânz savuros, ca la mama acasă, FANATIK îți sare un ajutor. Vom găti împreună varianta oltenească a tradiționalei tocane care nu lipsește din meniurile autohtone.

Tocana oltenească, ideală pentru un prânz delicios

Chiar dacă poate părea dificil de preparat, acest răsfăț culinar specific bucătăriei românești, lucrurile nu stau chiar așa. Trebuie doar să ai puțină răbdare și să respecți cu mare atenție pașii din rândurile următoare. Știm că abia aștepți să te bucuri de aroma unică a tocăniței din inima Olteniei, așa că vom trece la treabă. Nu înainte, însă, de a-ți spune lista ingredientelor de care ai nevoie.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Ingrediente

  • 200 g cârnăciori
  • 5 tulpini de praz
  • 2 ardei graşi
  • 3 roşii mari răscoapte
  • 6 cartofi mari
  • un ardei iute (ciuşcă)
  • o legătură de mărar
  •  un pahar de vin alb
  • o legătură de pătrunjel
  • un pahar de untdelemn
  • sare
  • 500 g carne slabă de mânzat (pasăre, purcel)

Cum să prepari cea mai bună tocană oltenească

Pentru început, taie cu atenție carnea, cârnăciorii şi prazul, după care pune-le la prăjit în ulei încins, până când se rumenesc uşor. Apoi, toacă ardeii, roșiile și ciușca mărunt, stinge prăjeala cu roşiile și așteaptă 10 minute să dea bine în câteva clocote. De îndată ce a trecut timpul necesar, e rândul cartofilor să fie tocați mărunt și cu mare atenție.

Adaugă apoi o ceaşcă plină cu apă și acoperă cu grijă, pentru ca preparatul să fiarbă molcom, preț de aproximativ un sfert de oră. Adaugă ardeii, cartofii ciuşca şi vinul, sare după gust și lasă tocana să „bulbucească” acoperită, pe marginea plitei sau în cuptor, timp de 30 de minute. Toacă verdeața, ia de pe foc, după care adaugă mărar și pătrunjel. Prânzul tău este numai bun de savurat, așa că nu ne rămâne decât să îți urăm Poftă Bună!

 

 

Închide ×