Rețeta Alinei Gologan, câștigătoarea celui mai recent sezon Masterchef! Cum să prepari gogoși delicioase, fără pic de drojdie

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
08/04/2020, 17:35
Rețeta Alinei Gologan, câștigătoarea celui mai recent sezon Masterchef! Cum să prepari gogoși delicioase, fără pic de drojdie
Alina Gologan te învață să gătești gogoși fără pic de drojdie. Sursa foto: Captură Youtube

Ți-e poftă de gogoși ca la mama acasă, dar nu ai dispoziția necesară pentru a petrece foarte mult timp în bucătărie? Nicio problemă. Alina Gologan îți sare în ajutor și îți spune cum să procedezi pentru a te bucura de gustul copilăriei cu un minim de efort.

Rețeta de gogoși a Alinei Gologan. Sunt delicioase și nu au nevoie de drojdie

Câștigătoarea celui mai recent sezon al concursului Master Chef, jurizat de Jospeh Hadad, Cosmin Tudoran și Silviu Chelaru îți propune o rețetă pe cât de simplă, pe atât de savuroasă, iar secretul ei constă într-un ingredient nelipsit din „arsenalul” fiecărei gospodine: bicarbonatul de sodiu. În plus, potrivit unica.ro, nu trebuie să folosești drojdie, așa că este ideală pentru perioada de izolare la domiciliu. Ai nevoie de următoarele ingrediente:

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI
  • 550g făină
  • 200g zahăr
  • 1/2 lingură bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri praf de copt
  • 1 linguriță sare
  • 170ml lapte
  • 60g unt topit
  • 2 ouă
  • ulei pentru prăjit
  • scorțișoară, nucșoară sau diferite spice-uri (opțional)

Cum să prepari cele mai bune gogoși fără pic de drojdie, după rețeta Alinei Gologan

Pentru început, combină toate ingredientele uscate într-un bol mare, după care procedează la fel și cu cele umede, dar separat, într-un alt bol. Apoi amestecă ușor cu o spatulă, până se formează un aluat. Acesta trebuie să fie ușor lipicios, dar să se poată lucra cu el.

Transferă aluatul pe o suprafață de lucru, pudrează cu puțină făină masa și amestecă aluatul în continuare. Întinde aluatul cu un făcăleț sau cu mâinile într-o foaie de aproximativ un centimetru, decupează cerculețe din el cu ajutorul unui pahar, iar gaura gogoșii fă-o cu un dop sau orice alta formă mică.

Apoi, prăjește gogoșile în baie de ulei la foc moderat pentru câteva minute, până se rumenesc frumos și scote-le într-un vas pe servețele de bucătărie pentru a elimina excesul de ulei. Gogoșile se pot servi cu zahăr pudră, diferite glazuri, dulceață sau cu cremă de ciocolată. Acestea fiind zise, nu mai rămâne decât să îți dorim Poftă Bună!

Închide ×