Reguli noi pentru transportul cu avionul! Anul 2020 vine cu un set nou de legi, dar și cu o situația aparte. Astfel, cine ne merge pe linia impusă de companiile aeriene, riscă enorm, începând chiar din debutul anului.
Reguli noi pentru transportul cu avionul!
Astfel, de anul acesta, pasagerii care perturbă zborurile ar putea ajunge la închisoare, în străinătate, conform noilor reguli. ATENȚIE! Nu este de joacă, nu încercați să vă fistrați mai mult decât este permis acest fapt.
Potrivit publicației The Sun, legea va acoperi incidente de infiltrare, agresiune fizică, hărțuire, fumat sau nerespectarea instrucțiunilor echipajului. Tratatul este deja recunoscut de 22 de națiuni.
Tot ce trebuie să știi ca să nu te expui la riscuri uriașe
Noile reguli sunt cunoscute sub numele de Protocolul Montreal 2014 sau MP14 și au intrat în vigoare încă de la 1 ianuarie 2020. Este vorba despre un tratat global, recunoscut deocamdată, așa cum vă spuneam, de 22 de națiuni din întreaga lume, un tratat care permite țărilor membre să pedepsească pasagerilor neliniștiți.
În acest moment, pasagerii care au avut un comportament neadecvat la bordul zborurilor internaționale, pot fi urmăriți doar de țara în care este înregistrată aeronava.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- 301 rotiri gratuite la 20 Dazzling Hot, fără depunere pe Superbet
De exemplu, dacă un pasager aflat sub influență alcoolului provoacă haos pe un avion înregistrat în Marea Britanie, dar călătorește în străînătate, Regatul Unit are dreptul legal de a judecă acea persoană
Cu toate acestea, dacă nu vor fi arestați până în momentul aterizării într-o țară străînă, problemele cu privire la cine are dreptul de a-l judecă pe pasagerul neliniștit nu vor înceta să apară.
Situația aceasta se schimbă în mod dramatic. Potrivit Asociației Transportului Aerian Internațional (IATĂ), „aproximativ 60% din infracțiuni rămân nepedepsite din cauza problemelor de jurisdicție”.
De acum încolo, pasagerii neliniștiți pot fi urmăriți penal în țara în care avionul aterizează și ar putea ajunge la închisoare în străînătate. „Tratatul este în vigoare. Încurajăm mai multe state să ratifice MP14, astfel încât pasagerii neliniștiți să poată fi urmăriți în conformitate cu orientările globale uniforme”, a spus Alexandre de Juniac, directorul general și CEO al IATA