Regina Elisabeta a II-a a convocat o reuniune de urgență. Meghan Markle va lua parte la discuție prin teleconferință

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
12/01/2020, 12:06
Regina Elisabeta a II-a a convocat o reuniune de urgență. Meghan Markle va lua parte la discuție prin teleconferință
Ducii de Sussex convocați de Regina Elisabeta a II-a. Sursa foto: Instagram.com

Ducesa și ducele de Sussex au anunțat că vor să renunțe la calitatea de membrii ai Casei Regale pentru a deveni independenți financiar, dar acest lucru nu a fost pe placul Reginei Elisabeta a II-a. Suverana a convocat o ședință de urgență pentru a ajunge la o înțelegere.

Reuniune de familie la Casa Regală Britanică, luni, 13 ianuarie

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a convocat membrii familiei regale pentru a discuta despre viitorul Prințului Harry și al lui Meghan Markle. Reuniunea de familie va fi una restrânsă și vine după anunțul ducilor de Sussex privind renunțarea la calitatea de membrii ai Casei Regale.

Întâlnirea de luni, 13 ianuarie, va avea loc fără Ducesa de Sussex care s-a întors în Canada, acolo unde și-a lăsat fiul. Reuniunea va avea loc la domeniul Sandringham, iar cei prezenți vor fi Regina, Prințul Charles, Prințul William și fratele său, Prințul Harry.

Meghan Markle va lua parte la discuție prin intermediul teleconferinței. În prezemt, soția Prințului Harry se află la mama sa, în Canada. Actrița americană se află conform presei canadiene, la Vancouver, în sud-vestul Canadei alături de fiul său, Archie.

Regina, supărată că nu a fost consultată în luarea acestei decizii

Meghan Markle și prințul Harry au petrecut sărbătorile de iarnă în Canada împreună cu micul Archie. După ce au stat timp de șase săptămâni alături de mama actriței, Ducii de Sussex au luat decizia de a retrage din poziția de ”membrii seniori” ai Casei Regale.

Hotărârea a fost luată fără acordul Reginei Elisabeta a II-a care s-a arătat ”mâhnită” de această decizie. Dacă pentru început Suverana le-a oferit Ducilor de Sussex un ultimatum de 72 de ore, iată că acum lucrurile încep să se precipite.

Regina Elisabeta a II-a (93 de ani) le-a solicitat membrilor familiei regale să găsească o soluţie de ieşire din această criză provocată de decizia nepotului său. Prințul Harry este al 6-lea în ordinea succesiunii la tron.

Independența financiară pentru membrii Casei Regale: ”un amestec toxic”

Presa britanică, dar și analiștii specializați în finanțe regale sunt de părere că independența financiară pentru membrii Familiei Regale este „un amestec toxic”. Autorul David McClure este de părere că astfel de situații nu au mers bine nici în trecut.

„Povestea membrilor de rang înalt ai familiei regale care îşi câştigă singuri banii… Cele două reprezintă un amestec toxic. Astfel de situaţii nu au funcţionat bine în trecut”, a declarat el pentru agenţia Press Association.

„Cum poţi fi pe jumătate înăuntru şi pe jumătate afară? Să-ţi asumi funcţii publice jumătate din săptămână, iar în cealaltă jumătate să fi preocupat să-ţi câştigi în mod independent banii din apariţii tv, conferinţe sau din publicarea de cărţi? Este ceva foarte riscant”, a declarat scriitorul britanic, relatează Agerpres.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×