Referendum intern în USR pentru clarificare doctrinară! “Nu este o schimbare de poziție ci o consolidare a ei”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
08/02/2020, 11:10
Referendum intern în USR pentru clarificare doctrinară! “Nu este o schimbare de poziție ci o consolidare a ei” GALERIE FOTO
Dan Barna a solicitat un referendum intern în USR. Sursa foto - ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Referendumul intern în USR pentru clarificare doctrinară s-a încheiat! Rezultatul a scos în evidență o majoritate semnificativă a votanților în favoarea definirii partidului ca fiind unul de centru dreapta.

Referendum intern în USR pentru clarificare doctrinară!

Astfel, 11.047 membri USR, adică nu mai puțin de 91,25% din voturi au fost în favoarea clarificării doctrinare, au anunțat reprezentanții USR.

Interesant este că referendumul a avut cea mai mare participare din istoria consultărilor electronice interne ale USR. În total și-au exprimat votul 12.106 membri USR. Vă readucem aminte că recordul anterior era de 9.654 voturi la o consultare din noiembrie 2019.

“Nu este o schimbare de poziție ci o consolidare a ei”

Cvorumul necesar validării votului intern a fost de 10.743 de voturi, iar prezența la finalul perioadei de votare a fost de peste 56%.

Trebuie specificat că referendumul a fost convocat la inițiativa președintelui USR Dan Barna. Acesta s-a desfășurat pe parcursul a șapte zile începând din 1 februarie.

“Nu este o schimbare de poziție ci o consolidare a ei. Atunci când am fost ales președinte, am spus că suntem un partid de centru dreapta și tot ce am făcut în ultimii ani a fost în acest spirit.

Am luptat pentru stat de drept, libertăți civile, libertate economică și o aliniere fermă la valorile europene și euro-atlantice. Succesul acestui exercițiu de consultare internă vine să confirme dorința și curajul membrilor USR de a continua și a-și asuma această direcție.

Este un pas necesar și așteptat în direcția consolidării unui partid care va avea un cuvânt important de spus în viitoarea guvernare”, a spus Barna.

Președintele USR a adăugat că prioritatea numărul unu pentru partid în acest moment este pregătirea alegerilor locale și parlamentare, iar poziționarea ideologică ajută partidul în dialogul permanent pe care îl poartă cu românii.

Echipa lui Dan Barna a lansat la începutul lunii februarie un proiect pentru definirea ideologică a partidului, pe marginea căruia membrii USR s-au pronunțatprintr-un referendum intern. Conform documentului, USR se declară partid de centru dreapta modern, care „va face opoziție real liberală la guvernul Partidului Național Liberal”.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×