Dacian Cioloş, propunerea de premier a USR-PLUS. Dan Barna a făcut anunţul

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
05/02/2020, 21:00
Dacian Cioloş, propunerea de premier a USR-PLUS. Dan Barna a făcut anunţul
USR-PLUS îl va propune pe Dacian Cioloș pentru postul de premier. Sursa foto: hepta.ro

După demiterea Guvernului Orban prin moțiune de cenzură, partidele politice se vor prezenta la Palatul Cotroceni pentru o rundă de consultări cu președintele Klaus Iohannis. Chiar dacă șeful statului pare convins să îl propună tot pe liderul liberal în fruntea noului Executiv, USR-PLUS insistă pentru o altă variantă, considerată mult mai potrivită în momentul de față.

Dacian Cioloș, propus de USR-PLUS pentru postul de premier

Într-un mesaj postat pe rețelele de socializare la câteva ore după votul din Parlament, Dan Barna a precizat că alianța este pregătită să își asume răspunderea guvernării, într-o perioadă în care scena politică freamătă la gândul că ar putea avea loc alegeri anticipate.

În ceea ce privește viitorul premier al României în viziunea USR-PLUS, acesta este Dacian Cioloș, cel care a condus Guvernul tehnocrat instalat după demisia înaintată de Cabinetul Ponta în contextul tragediei de la Colectiv. Potrivit lui Dan Barna, un prim obiectiv al acestui Executiv ar fi „revenirea la alegerile de primari în două tururi”, lege care a făcut obiectul moțiunii de cenzură depuse de PSD.

Mesajul lui Dan Barna după căderea Guvernului Orban. Ce strategie adoptă alianța USR-PLUS

USR susține dizolvarea acestui parlament și organizarea de alegeri anticipate. Actualul Parlament, dominat de o majoritate toxică, și-a dovedit limitele. România nu poate merge înainte cu el.  Am luat act de afirmațiile Președintelui României din această seară privind o posibilă nouă formulă guvernamentală în cazul în care nu se găsește majoritatea pentru anticipate.

Mâine, la consultările de la Cotroceni, delegația USR îi va comunica șefului statului faptul că Alianța USR-PLUS este pregătită să participe, cu miniștri, la o guvernare al cărei prim obiectiv să fie adoptarea unei ordonanțe de urgență care să instituie revenirea la alegerile de primari în două tururi.

Acest scenariu este valabil doar în situația în care majoritatea de sorginte pesedistă din parlament va face imposibilă organizarea anticipatelor. Reamintesc că Alianța USR PLUS are o propunere de premier în persoana lui Dacian Cioloș. Avem, de asemenea, oameni competenți pentru posturile de miniștri dintr-un viitor guvern”, a scris Dan Barna pe contul său de Facaebook.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×