Dan Barna vrea alegeri anticipate. ”Majoritatea toxică din parlament se va opune cu toate forțele”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
06/02/2020, 19:25
Dan Barna vrea alegeri anticipate. ”Majoritatea toxică din parlament se va opune cu toate forțele”
Dan Barna vrea alegeri anticipate. Sursa foto: digi24.ro

Președintele USR, Dan Barna, i-a transmis lui Ludovic Orban că alegerile anticipate rămân prioritatea partidului său, deși președintele Klaus Iohannis l-a nominalizat pe liderul PNL pentru preluarea celui de-al doilea mandat de premier.

Dan Barna vrea alegeri anticipate

Dan Barna a făcut publice pe o rețea de socializare discuțiile purtate cu fostul premier Ludovic Orban. „I-am zis domnului Orban că prioritatea noastră rămân alegerile anticipate.

Experiența ultimelor luni ne-a arătat că majoritatea toxică din parlament se va opune cu toate forțele ori de câte ori privilegiile îi vor fi puse în pericol. Am văzut asta zilele trecute, când teama de alegerea primarilor în două tururi i-a mobilizat într-un mod demn de o cauză mai bună.

Moțiunea de cenzură depusă de PSD a trecut cu 261 de voturi ”pentru”

Am fost de acord că România nu are nevoie de o criză politică prelungită și, de aceea, ne vom întâlni la începutul săptămânii următoare pentru a identifica care sunt pașii concreți pe care îi putem face pentru ajunge cât mai repede la scopul comun: anticipate și o majoritate parlamentară care să reprezinte într-adevăr voința românilor”, a scris Dan Barna, pe Facebook.

Guvernul Orban a fost demis prin moțiune de cenzură, după doar trei luni de mandat, cu 261 de voturi „pentru”.

Moțiunea a avut nevoie de 233 de voturi favorabile pentru a trece, însă doar coaliția formată din PSD, UDMR și partidul lui Teodor Meleșcanu a avut 232 de membri. Acestora li s-au adăugat și o parte dintre cei 24 de parlamentari ai formațiunii Pro România.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×