Liderul USR Dan Barna despre eliminarea pensiilor speciale: ”Legea are niște probleme de constituționalitate”

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
30/01/2020, 08:21
Liderul USR Dan Barna despre eliminarea pensiilor speciale: ”Legea are niște probleme de constituționalitate”
Dan Barna susține că legea eliminării pensiilor speciale nu va intra niciodată în vigoare. Sursa foto: Hepta.ro

Camera Deputaților a adoptat în urmă cu câteva zile eliminarea pensiilor speciale, dar președintele USR Dan Barna este de părere că aceasta nu va intra niciodată în vigoare pentru că are mai multe probleme de constituționalitate.

Dan Barna despre eliminarea pensiilor speciale: legea are ”riscuri”

Eliminarea pensiilor speciale este unul dintre subiectele ”fierbinți”, iar după mai bine de 3 ani de discuții aceste indemnizații de lux au fost scoase. Problema care se pune acum este momentul în care această lege va intra în vigoare. Dan Barna consideră că cel mai probabil niciodată pentru că există riscul de neconstituționalitate.

Președintele USRsusține că legea eliminării pensiilor speciale a fost mai degrabă „un spectacol de convins lumea” având în vedere că proiectul are niște prevederi care o fac vulnerabilă la un control de constituționalitate.

„S-a făcut un pas. Cerem noi USR ca acest subiect sa fie introdus pe agendă. Ieri s-a adoptat o lege care elimină pensiile speciale, lege care are riscuri, ca să fim foarte corecți, de neconstituționalitate”, a explicat Dan Barna, relatează digi24.ro.

Liderul USR consideră că legea nu va intra niciodată în vigoare

„Sunt niște premise că de fapt legea nu va putea să intre în vigoare pentru că are niște prevederi care o fac vulnerabilă la un control de constituționalitate. Am introdus amendamente tocmai pentru a scoate acele bombițe. 

„Unu din 4 români vorbeau de pensiile speciale la lucrurile pe care voiau ca România să le schimbe. Există niște riscuri ca această lege să nu intre niciodată în vigoare pentru ca are niște probleme de constituționalitate.

Ea trebuia adoptată în plen comun, nu în plenuri separate.(…) A fost mai degrabă un spectacol de convins lumea ca se încearcă, decât ca o asumare efectivă a actualei majorități parlamentare că această lege ar putea să-și producă efectul”, a mai adăugat liderul USR, potrivit sursei menționate.

Pe de altă parte Dan Barna a mărturisit că eliminarea pensiilor speciale depinde de clasa politică din țara noastră. Liderul USR a mai adăugat că PSD are în continuare majoritate, în timp de partidul condus de el are doar 9%.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, 28 ianuarie 2020, eliminarea pensiilor speciale cu 247 voturi „pentru”, niciun vot „contra” şi 21 de abţineri. Documentul prevede eliminarea pensiilor speciale cu excepţia celor ale militarilor şi poliţiştilor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×