Record în prima licitaţie a anului din Japonia! Un ton roşu uriaş, vândut pentru 1,8 milioane de dolari

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
05/01/2020, 13:34
Record în prima licitaţie a anului din Japonia! Un ton roşu uriaş, vândut pentru 1,8 milioane de dolari GALERIE FOTO
Tonul roșu a fost vândut pentru o sumă impresionantă. Sursa foto - facebook

Record în prima licitaţie a anului din Japonia! Un ton roşu uriaş a fost vândut pentru 193,2 milioane de yeni (1,8 milioane de dolari), în prima licitaţie a anului dintr-o piaţă de peşte de la Tokyo. Suma totală a fost aplaudată la scenă deschisă de toți cei prezenți.

Record în prima licitaţie a anului din Japonia!

Tonul de 276 de kilograme, evaluat la 700.000 de yeni pe kilogram la piaţa de peşte Toyosu din capitala Japoniei, a fost vândut companiei Kiyomura, care administrează principalul lanţ de restaurante Sushi Zanmai, potrivit DPA.

„Mă simt chiar grozav că am făcut o ofertă câştigătoare pentru că aceasta este prima licitaţie din era Reiwa”, a declarat jurnaliştilor Kiyoshi Kimura, preşedintele companiei Kiyomura, referindu-se la epoca imperială care a început în mai.

Un ton roşu uriaş, vândut pentru 1,8 milioane de dolari

„Este scump. Dar vreau ca toţi clienţii să încerce cel mai bun ton. Și atunci trebuie să plătești prețul corect. Vrei calitate, plătești calitate. Atât de simplu este în această lume a noastră.

Ar fi fost probabil mai ușor, mai convenabil, spuneți cum vreți, să cumpărăm alt gen de pește. Dar noi ofertim clienților noștri un tip anume. Se cheamă premium. Și premium costă”, a adăugat el.

Peştele a fost prins în Oma, principala insulă de nord a Japoniei, unul dintre cele mai bune teritorii din ţară pentru a pescui.

Adjudecarea de duminică reprezintă al doilea cel mai mare preţ pentru un ton în Japonia, din 1999 când autorităţile au început să înregistreze recorduri.

Recordul a fost stabilit anul trecut, când Kimura a plătit preţul de 333,6 milioane de yeni pentru un ton de 278 de kilograme.

Japonia este cel mai mare consumator de ton roşu din lume însă pescuitul excesiv a fost criticat la nivel internaţional.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×