Cutremur major în Japonia! Seismul a avut 5,5, grade pe scara Richter

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
19/12/2019, 12:21
Cutremur major în Japonia! Seismul a avut 5,5, grade pe scara Richter
Cutremur de 5,5 grade în Japonia. Nu a fost emisă alerta de tsunami. Sursa foto: ciao.ro

Locuitorii din Japonia au trecut prin clipe groaznice după ce un cutremur cu magnitudinea de 5,5 grade pe scara Richter s-a produs joi, 19 decembrie. Autoritățile nu au emis până la această oră alertă de tsunami.

Japonia a fost zguduită de un seism de 5,5 grade pe scara Richter

Agenţia de Meteorologie din Japonia (JMA) a informat că în nord-estul țării a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 5,5 grade pe scara Richter. Seismul produs joi, 19 decembrie, a avut epicentrul la o adâncime de 50 de kilometri.

Seismul s-a simțit în regiunea Aomori, la ora locală 15:21 (06:21 GMT). Cutremurul din nordul extrem al insulei principale din arhipelagul nipon, Honshu, a lăsat fără energie electrică mai multe zone din apropiere. Potrivit mass-media întreruperile au fost de scurtă durată.

Autoritățile japoneze nu au emis informații despre eventuale victime sau pagube materiale. Totodată, sursele oficiale au declarat că nu există risc de producere a vreunui tsunami, relatează Agerpres.

Cutremur puternic urmat de tsunami la începutul verii, în Japonia

La jumătatea lunii iunie un cutremur cu magnitudinea de 6,4 grade urmat de un tsunami au dus la pagube materiale majore. Tsunamiul de mici dimensiuni s-a dezlănțuit în nord-estul Japoniei după ce seismul a avut loc la o adâncime mică.

Institutul american de geofizică USGS estimează că seismul s-a produs la doar 12 kilometri adâncime ceea ce a făcut ca tsunamiul să fie iminent. După mai bine de două ore avertizarea de tsunami a fost ridicată fără a se înregistra persoane decedate sau rănite grav.

Două femei „au căzut din cauza seismului, dar sunt conştiente”. Femeile au fost preluate de pompieri și duse la spital pentru îngrijiri medicale. Pe de altă parte, clienții unui bar au părăsit localul după ce mai multe sticle și obiecte au căzut.

„Nu am putut să stabilim încă o imagine precisă a situaţiei, continuăm să colectăm informaţii, însă pentru moment nu am primit vreo semnalare a unor pagube sau persoane rănite grav”, a declarat pentru AFP un funcţionar din cadrul autorităţilor locale din prefectura Niigata, scria la vremea respectivă digi24.ro.

Totuși, autoritățile au recomandat evitarea zonei ca coastă, ca măsură de precauție.

 

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×