Record greu de egalat la o secție de vot din Galați. S-a prezentat doar un singur alegător

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
10/11/2019, 16:28
Record greu de egalat la o secție de vot din Galați. S-a prezentat doar un singur alegător
La această secție de votare s-a prezentat până la orele prânzului doar un singur alegător. Sursa foto: mediafax.ro

Duminică, 10 noiembrie 2019, românii din întreaga țară s-au prezentat la urne încă de la primele ore ale dimineții, pentru a alege viitorul președinte. Nu au lipsit, însă, nici situațiile inedite, care au stârnit reacții amuzante, mai ales în mediul online. La o secție de votare din Galați s-a înregistrat un record în toată regula, întrucât s-a prezentat până la orele prânzului doar un singur alegător, deși sunt arondate, conform datelor oficiale, 1960 de persoane, anunță Mediafax.

Un singur alegător s-a prezentat la secția 45 din Galați. Explicație halucinantă

Chestionați pe marginea acestui subiect, membrii secției 45 din oraș au venit cu o explicație de-a dreptul halucinantă. Din cei 1960 de alegători, 1899 locuiesc la aceeași adresă, motiv pentru care nu își pot exercita dreptul garantat de Constituție. Este vorba despre o adresă pe care sunt mutați fictiv cetățenii din Republica Moldova ce aplică pentru obținerea cetățeniei române.

Din 1.960 de persoane înscrise în lista electorală permanentă, 1.899 de persoane se află la aceeaşi adresă. Din cele 1.899 de persoane s-a prezentat la vot doar o singură persoană. (…) Nu mă aştept ca numărul alegătorilor de azi să crească, la europarlamentare s-a prezentat tot o singură persoană”, a declarat preşedintele Secţiei de Votare nr. 45 Galaţi, Mariana Robea.

Autoritățile au deschis o anchetă în acest caz

Dincolo de amuzamentul inevitabil pe care îl stârnește, o astfel de situație este, evident, ilegală, motiv pentru care autoritățile au anunțat demararea unei anchete. Oamenii legii încearcă să afle acum  dacă proprietarul imobilului, un fost profesor de istorie, a primit bani pentru a face mutaţii fictive.

Cetăţenii din Republica Moldova au nevoie de carte de identitate românească pentru a călători liber prin Uniunea Europeană. Potrivit sursei citate, dosarul întocmit de organele legii a ajuns deja în instanță și urmează să aibă parte de un verdict cât mai curând posibil.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×