Prezența la vot la ora 16.00. Peste 6 milioane de români și-au exprimat deja opțiunea – UPDATE

Alex Năstase   
în Alegeri Prezidențiale 2019
10/11/2019, 16:01
Prezența la vot la ora 16.00. Peste 6 milioane de români și-au exprimat deja opțiunea – UPDATE GALERIE FOTO
Sunt câteva milioane de oameni care și-au exprimat deja opțiunea. Sursa foto - facebook

Prezența la vot la ora 16.00 este una constant bună. Cu toate acestea, cifra oficială este una departe de nebunia creată la europarlamentare, atunci când diaspora stătea la cozi lungi de kilometri pentru a apuca să voteze. Astfel, în acest moment din 18.217.156 de oameni care au dreptul să voteze, și-au exprimat opțiunea 6.080.777. Trebuie știut că există un procent destul de mare care au votat pe listele suplimentare. Nu mai puțin de 715.366 de persoane au solicitat acest lucru.

Prezența la vot la ora 16.00

Așa cum v-am spus și cu alte ocazii în care am încercat să vă edificăm asupra prezenței la vot, au existat și oameni care au apelat la urna mobilă. Printre ei s-a aflat și fostul președinte al României, Ion Iliescu, acesta solicitând ajutorul. 43.070 de oameni și-ai pus ștampila pe buletinul de vot prin această urnă. Per total, avem o prezență la vot de 33.37 la sută. Vă reamintim că urnele de vot s-au deschis la ora 07:00 și se vor închide la ora 21:00! La fel se va întâmpla și în a treia zi de vot pentru alegerile prezidențiale din Diaspora! În afara țării, românii plecați la muncă, la studii sau chiar și în concediu au avut trei zile la dispoziție pentru a-și exprima votul!

Secțiile de votare s-au deschis în afara țării chiar de vineri, 8 noiembrie. Vineri, programul de vot a fost mai scurt, deoarece secțiile de votare s-au deschis la ora 12 și s-au închis la ora 21:00. Sâmbătă și duminică însă programul este de la ora 07:00 dimineața, până la ora 21:00. În caz de nevoie, programul secțiilor de vot din străinătate se poate prelungi chiar și până la ora 23:59, în funcție de numărul de votanți aflați la ușa secției de votare.

Prezența la vot la ora 16.00. Vot
Prezența la vot la ora 16.00. Sursa foto – facebook

 Peste 6 milioane de români și-au exprimat deja opțiunea

„Votarea se poate prelungi în străinătate pe toate cele trei zile, potrivit legii, orice votare se poate prelungi peste ora 21.00, putem merge până la ora 23.59. Condiția este să fie cetățeni. Președintele constată că există cetățeni în afara secției de votare și atunci stabilește ora de votare până la 23.59, după care dispune închiderea secției de votare.

Totul depinde de situația efectivă din teren”, a explicat președintele Autorității Electorale Permanente, Florin Mitulețu-Buică. Totuși, având în vedere că situațiile în care lumea se îngrămădea efectiv să voteze, aproape că nu există, este greu de crezut că se va ajunge la o asemenea posibilitate.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×