Rezultate parțiale Alegeri Prezidențiale în Diaspora: Barna 47%, Iohannis 27,6%, Diaconu 4,2% în Noua Zeelandă, conform USR

Catalin Nae   
în Alegeri Prezidențiale 2019
10/11/2019, 12:38
Rezultate parțiale Alegeri Prezidențiale în Diaspora: Barna 47%, Iohannis 27,6%, Diaconu 4,2% în Noua Zeelandă, conform USR
Rezultate parțiale Alegeri Prezidențiale în Diaspora: Barna 47 %, Iohannis 27,6, Diaconu 4,2 % în Noua Zeelandă

Au apărut primele rezultate parţiale din Diaspora la alegerile prezidenţiale din Diaspora. Astfel, conform lui Mircea Toiu, şef de filială a USR Ghimbav, Dan Barna a câştigat alegerile din această ţară. Astfel, procentajele înregistrate la momentul transmiterii acestei ştiri arată în felul următor: Barna 47 %, Iohannis 27,6, Diaconu 4,2 %.

Rezultate alegeri prezidenţiale în Diaspora. Dan Barna a câştigat Noua Zeelandă

„Primele rezultate au venit din Auckland, Noua Zeelandă: Barna – 47,6%, Iohannis – 27,2%, Dăncilă – 5,2%, Diaconu – 4,2%”, a scris acesta pe Facebook. Noua Zelandă a fost prima ţară în care românii din Diaspora au putut vota în cele trei zile de alegeri.

Pentru a-și exprima votul, românii din Diaspora au nevoie de următoarele documente: cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate ori paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu, paşaportul de serviciu electronic, paşaportul simplu, paşaportul simplu electronic, paşaportul simplu temporar, titlul de călătorie. De asemenea, elevii din școlile militare trebuie să prezinte carnetul de serviciu militar, valabil în ziua votării.

 

Primele rezultate au venit din Auckland, Noua Zeelandă.Barna – 47,6%Iohannis – 27,2%Dăncilă – 5,2%Diaconu – 4,2%

Gepostet von Mircea Toiu am Sonntag, 10. November 2019

Alegerile în Diaspora, desfăşurate pe trei zile

Potrivit unei decizii a Biroului Electoral Central privind ordinea pe buletinele de vot a candidaţilor la alegerile prezidenţiale, primii cinci sunt: Klaus Iohannis, Theodor Paleologu, Dan Barna, Kelemen Hunor şi Viorica Dăncilă. Urmează apoi:: Cătălin Ivan, Ninel Peia, Sebastian Popescu, John Ion Banu, Mircea Diaconu, Bogdan Stanoevici, Ramona Bruynseels, Viorel Cataramă şi Alexandru Cumpănaşu. Programul de vot în Diaspora a fost următorul.

  • vineri, 8 noiembrie – orele 12:00 – 21:00;
  • sâmbătă, 9 noiembrie – orele 7:00 – 21:00;
  • duminică, 10 noiembrie – vorele 7:00 – 21:00.

Organizarea celor 835 de secţii de votare din străinătate reprezintă rezultatul eforturilor susţinute şi al implicării tuturor şefilor de misiuni şi a personalului Corpului Diplomatic şi Consular aflat în coordonarea acestora. Subliniem că buna funcţionare a unui număr record de secţii de votare în afara ţării, în condiţiile desfăşurării votului pe parcursul a trei zile, pentru fiecare dintre cele două tururi de scrutin, implică atât o coordonare strânsă între instituţiile partenere (Autoritatea Electorală Permanentă, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale), cât şi cooperarea cu formaţiunile politice care vor nominaliza reprezentanţi în birourile electorale ale secţiilor de votare din străinătate şi cu comunităţile de români din străinătate”, se arată în comunicatul MAE.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×