Reacția României, după ce Rusia a atacat Ucraina: ”Susținem în totalitate suveranitatea ei!”

Mirela Apostol    Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
26/11/2018, 08:25
Reacția României, după ce Rusia a atacat Ucraina: ”Susținem în totalitate suveranitatea ei!” GALERIE FOTO
Reacția României, după ce Rusia a atacat Ucraina dumincă noapte

Rusia a capturat trei nave ale Ucrainei în strâmtoarea Kerci, care leagă Marea Neagră de Marea Azov. Ruşii au recunoscut şi că au făcut uz de forţă şi România, prin Ministerul Afacerilor Externe, a oferit prima reacţie după ce Rusia a atacat Ucraina şi este de partea ucrainenilor, afirmând că s-a realizat o încălcare a dreptului internaţional.

”Suntem profund îngrijorați de evoluția din Marea Azov și Strâmtoarea Kerci. Agresiunea și încălcarea dreptului internațional subminează securitatea în întreaga regiune. România susține în totalitate integritatea și suveranitatea Ucraine și dreptul său de a-și folosi apele teritoriale”, a fost mesajul MAE după ce Rusia a atacat Ucraina.

Reacția României, după ce Rusia a atacat Ucraina

Inclusiv Uniunea Europeană a emis un comunicat prin care a cerut ca ambele părţi să fie reţinute pentru a fi detensionată situaţia: „Aşteptăm de la Rusia să restaureze libertatea de trecere prin strâmtoarea Kerci şi facem apel la toate părţile să acţioneze cu maximum de reţinere pentru a se ajunge la o detensionare imediată a situaţiei„, a precizat UE într-un comunicat.

Marea Neagră scăldând apele României, Ucrainei şi Rusiei
Marea Neagră

La scurt timp după ce Rusia a recunoscut atacul, preşedintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a cerut instalarea legii marţiale! Acesta a denumit acţiunea Rusiei drept una provocatoare, care încalcă dreptul internaţional şi unica soluţie a fost impunerea legii marţiale pentru o perioadă de 60 de zile, însemând că Ucraina va intra, în mod oficial, în stare de război. Răspunsul Rusiei a fost că navele ce aparţin de Ucraina ar fi încălcat apele lor teritoriale şi de aceea s-a tras asupra lor. Trei marinari ucraineni au fost răniţi.

„După ce au încălcat în această dimineaţă frontiera rusă, navele ucrainene Berdiansk, Nikpol şi Yani Kapu au încercat încă o dată pe 25 noiembrie, la ora 19.00 (ora Moscovei) să efectueze acţiuni ilegale în apele teritoriale ruse”, susține FSB

LIVE | Екстренне засідання РНБО: напад на українські кораблі

Транслюємо екстренне засідання РНБО: Президент підтримав рішення воєнного кабінету.Завтра о 16:00 ВР розгляне рішення про запровадження воєнного стану

Gepostet von Радіо Свобода am Sonntag, 25. November 2018

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×