Reacția lui Tudorel Toader în scandalul referitor la legea privind recursul compensatoriu

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
14/01/2019, 15:50
Reacția lui Tudorel Toader în scandalul referitor la legea privind recursul compensatoriu
Tudorel Toader a reacționat în urma scandalului referitor la legea privind recursul compensatoriu

Ministrul Justiției a reacționat în urma scandalului eliberărilor pe baza recursului compensatoriu. Tudorel Toader dă vina pe guvernarea tehnocrată pentru această lege. De altfel, ministrul a încercat în multiple rânduri să ia distanță de evoluția lucrurilor legat de această situație, chiar dacă responsabilitatea sa în ceea ce privește evoluția actului normativ, de la proiect până la doptare, nu este deloc una fără importanță.

La începutul lunii decembrie 2017, Tudore Toader a încercat să acrediteze ideea că nu ar avea vreo responsabilitate în adoptarea și aplicarea legii. La acel moment, fostul ministru al Justiției Raluca Prună i-a răspuns: ”Recursul compensatoriu. Precizările mele de tehnocrat.

Reacția lui Tudorel Toader în scandalul referitor la legea privind recursul compensatoriu. Ministrul dă vina pe componența tehnocrată

Proiectul a fost modificat în mod fundamental în Parlament, şi anume: s-a extins beneficiul compensatoriu de la 3 zile pentru fiecare 30 zile consecutive executate în condiţii neconforme la 6 zile pentru fiecare 30 zile, chiar dacă nu sunt consecutive; s-a extins fără verificarea riguroasă a fiecărui caz, pentru a stabili că au fost condiţii neconforme de detenţie; s-a extins condiţia de 3 mp la 4 mp. Am scris pe 24 octombrie 2017 despre aceste lucruri. Şi am avertizat ce urmează.”

Reacția lui Tudorel Toader în scandalul referitor la legea privind recursul compensatoriu
Ministrul Justiției a reacționat în urma scandalului eliberărilor pe baza recursului compensatoriu

Întorcându-ne la situația din prezent, Tudorel Toader a făcut câteva precizări în scandalul eliberărilor pe baza recursului compensatoriu pe contul său de Facebook. „Simple precizări: În repetate rânduri, am arătat următoarele:

Reacția lui Tudorel Toader în scandalul referitor la legea privind recursul compensatoriu
Ministrul a încercat în multiple rânduri să ia distanță de evoluția lucrurilor legat de această situație

proiectul de lege privind recursul compensatoriu a fost inițiat de către guvernarea tehnocrată, faptul că CSM (în componența anterioară) l-a avizat și a propus considerarea zilelor ca fiind executate, că a fost adoptat de Parlament, că a intrat în vigoare la scurt timp după ce am devenit ministru și că studiul de impact nu se face după ce legea intra în vigoare!”, a scris ministrul Justiției.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×