Reacția lui Traian Băsescu după ce Iohannis a câștigat alegerile: ”Putem să-l declarăm rege. E scor de uns al lui Dumnezeu”

Alexa Serdan   
în Alegeri Prezidențiale 2019
25/11/2019, 08:30
Reacția lui Traian Băsescu după ce Iohannis a câștigat alegerile: ”Putem să-l declarăm rege. E scor de uns al lui Dumnezeu”
Traian Băsescu, cuvinte de laudă la adresa președintelui Klaus Iohannis după rezultatul alegerilor. Sursa foto: b1.ro

Traian Băsescu a vorbit despre rezultatul alegerilor prezidențiale de duminică, 24 noiembrie, și a declarat că actualul președinte Klaus Iohannis poate fi declarat „rege” referindu-se la scorul pe care l-a obținut. Totodată, fostul președinte al României spune că Iohannis nu va reuși să modifice Constituția.

Traian Băsescu îl numește pe Klaus Iohannis rege al voturilor

Europarlamentarul PMP Traian Băsescu a declarat în cadrul emisiunii „Dosar de politician” că actualul președinte Klaus Iohannis poate fi numit „rege” după rezultatul alegerilor prezidențiale. De asemenea, fostul președinte al României consideră că scorul obținut de Iohannis este unul dumnezeiesc.

„Putem să-l declarăm rege cu scorul ăsta. Nu e scor de competiție prezidențială, e scor de uns al lui Dumnezeu”, a spus Traian Băsescu într-o intervenție telefonică la B1 Tv, scrie stiripesurse.ro.

Iohannis nu va schimba Constituția, spune Băsescu

În discursul pe care l-a ținut după aflarea rezultatelor provizorii ale alegerilor prezidențiale Klaus Iohannis a declarat că va fi președintele tuturor românilor. În plus, actualul președinte vrea să schimbe Constituția, dar Traian Băsescu a ținut să sublineze că acest lucru nu va fi posibil.

„Nu va reuși sa modifice Constituția. Are nevoie în Parlament de două treimi de oameni. Orice modificare la Constituție are multe argumente și de o parte și de alta. Această Constituție este excepțională din punct de vedere al echilibrelor în stat. România are o bijuterie de Constituție care e făcută pentru politicieni extrem de corecți”, a completat Traian Băsescu.

Europarlamentarul PMP a atras atenția faptului că statul român merge în direcția greșită din cauza funcționarilor publici necalificați și totodată, s-a mers foarte departe cu politizarea. Vă reamintim că fostul președinte ale României a vrut în repetate rânduri să schimbe Constituția sau să pregătească una nouă. În ultimii ani au fost îngropate mai multe tentative de revizuire a legii fundamentale, inclusiv trei referendumuri, scrie dw.com.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×